Çanakkale'de 'zafer' yoğunluğu

Çanakkale 'de "zafer" yoğunluğu - Tarihi yarımadadan görüntüler - TÜRSAB Çanakkale Körfez Bölgesel Yürütme Kurulu Başkanı Turgay Kılıç'ın konuşması Çanakkale 'de "zafer" yoğunluğu - TÜRSAB Çanakkale Körfez Bölgesel Yürütme Kurulu Başkanı Kılıç: - "Bütün otellerimiz dolu. Birçok seyahat acentesi Çanakkale Deniz Zaferi'nin 103. yıl dönümü dolayısıyla gezi planlamasını yaptı. 18 Mart'ta tüm otellerin adeta ağzına kadar dolu olduğunu biliyoruz" - "2018'in 'Troia Yılı' ilan edilmesiyle özellikle Truva bölgemizde müzemizin açılacak olması bu bölgeye ciddi anlamda hareketlilik kazandıracak"ÇANAKKALE (AA) - 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 103. yıl dönümü dolayısıyla kentteki bütün otellerin dolduğu bildirildi.
Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Çanakkale Körfez Bölgesel Yürütme Kurulu (BYK) Başkanı Turgay Kılıç, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "eşsiz zafer"in 103. yıl dönümü dolayısıyla kentte ziyaretçi yoğunluğunun yaşandığını söyledi.

Otellerde şu anda ciddi anlamda bir hareketliliğin olduğunu vurgulayan Kılıç, "Bütün otellerimiz dolu. Birçok seyahat acentesi Çanakkale Deniz Zaferi'nin 103. yıl dönümü dolayısıyla gezi planlamasını yaptı. 18 Mart'ta tüm otellerin adeta ağzına kadar dolu olduğunu biliyoruz." dedi.
Kılıç, 2018'in "Troia Yılı" ilan edilmesinin de kent açısından son derece önemli olduğuna işaret ederek, "2018'in 'Troia Yılı' ilan edilmesiyle özellikle Truva bölgemizde müzemizin açılacak olması bu bölgeye ciddi anlamda hareketlilik kazandıracak. Birçok ilden seyahat acentelerini Çanakkale 'ye getirerek bölgemizi tanıttık. Türkiye genelinden Çanakkale 'ye gelen misafirlerimize Çanakkale 'yi en iyi şekilde anlatacağız." diye konuştu.
- " Çanakkale 'yi dünyaya tanıtacağız""2018 Troia Yılı" dolayısıyla Çanakkale 'nin uluslararası alanlarda da tanıtılmaya başlandığını anlatan Kılıç, "Bakanlığımızın 35 ülkede çalışmalarında, fuarlarda, Troia temasını ön plana alarak Çanakkale markasının bilinilirliğini arttırmak adına da ciddi çalışmalar olduğunu görüyoruz ve bizler de katkı sunmaya çalışıyoruz." ifadelerini kullandı.Turgay Kılıç, bu kapsamda Çanakkale 'de çok sayıda etkinliğin yapılacağına değinerek, şunları kaydetti:"Önümüzdeki tarihlerde bu etkinlikleri gerçekleştirip Çanakkale 'yi dünyaya tanıtacağız. Ben buradan bizleri izleyen veya yazılı anlamda takip eden bütün misafirlerimizi Çanakkale 'yi görmeye davet ediyorum. Çanakkale 'ye Türkiye'den herkesin gelmesi gerektiğine inanıyoruz. Yine diğer ülkelerden misafirlerimizi Çanakkale 'de ağırlamaktan mutluluk duyacağız."
İsaf Bild Muhabir Akkale Uluslararası 

17 Mart 2018 Cumartesi günü yayınlandı