Bölgesel İstişare Toplantısı - DEİK Başkanı Nail Olpak - KOCAELİ

- DEİK Başkanı Nail Olpak'ın konuşması - Katılımcılardan detay görüntüler - "Büyüme rakamları, 2019 hedeflerini yakalamak açısından da bizim için önemli bir sinyal"KOCAELİ (AA) - Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) Başkanı Nail Olpak, dünyada ticaretin daraldığı, finansman koşullarının zorlaştığı bir süreçte geçen yıl zor bir dönemi geri bıraktıklarını söyledi.

2018 yılı büyüme rakamlarının açıklandığını ifade eden Olpak, "Alıştığımız rakamlardan biraz geride de olsa hala büyümeye devam etmemizin önemli olduğunu, bunun 2019 hedeflerini yakalamak açısından da bizim için önemli bir sinyal olduğunu düşünüyorum. Elbette cari açık ve enflasyondaki iyileşme de ayrıca bizim açımızdan diğer olumlu gelişmeler." diye konuştu.
Olpak, kurulun Türkiye ve dünyadaki faaliyetlerinden bahsederek, Türkiye açısından 3. ülkelerle iş birliği yapmak konusunda cazip bir noktaya doğru gittiklerini kaydetti.
Ülkeleri ve gelecekleri için beraber çalışacaklarını anlatan Olpak, iş dünyası olarak huzur, güven ve istikrarın öneminden bahsetti. Kocaeli Valisi Hüseyin Aksoy, Kocaeli Sanayi Odası Başkanı Ayhan Zeytinoğlu, Kocaeli Ticaret Odası Başkanı Necmi Bulut, Gebze Ticaret Odası Başkanı Nail Çiler ve Körfez Ticaret Odası Başkanı Recep Öztürk'ün de katıldığı toplantı, konuşmaların ardından basına kapalı devam etti.
Büyüme Rakamları Enflasyon Toplantı Cari Açık İş Dünyası 

12 Mart 2019 Salı günü yayınlandı