Bakan Özlü: “Ar-Ge harcamalarının tek bir özel hesapta birleştirilerek bir kaynak oluşturulmasını hedefliyoruz”

Bakan Özlü açıklamalar
Politika Teknoloji İnovasyon Devrim Özel Sektör 

-Detay

( İSTANBUL )- Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü:- “Eğer bilim ve sanayi politikalarını eş zamanlı olarak belirlemez bu iki alanı birbirleriyle güçlendirmezsek 4’üncü sanayi devrimini asla yakalamayız” İSTANBUL

- Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, “Ar-Ge harcamalarının tek bir özel hesapta birleştirilerek bir kaynak oluşturulmasını hedefliyoruz. Eğer bilim ve sanayi politikalarını eş zamanlı olarak belirlemez bu iki alanı birbirleriyle güçlendirmezsek 4’üncü sanayi devrimini asla yakalamayız” dedi.
Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, 131’inci Bab-ı Ali Toplantıları’na katıldı.
Bakan Özlü, Ar-Ge ve inovasyon politikaları, yeni hedefler ve Türkiye’nin otomobili hakkında açıklamalarda bulundu. Bakan Özlü, Ar-Ge ve inovasyonun yeni dönemde artık bir yedek değil, sanayinin de işletmelerin de kalbi ve beyni olduğunu vurgulayarak, “Bakanlık olarak Ar-Ge ve inovasyon desteklerimizi de politikalarımızı da bu gerçeği dikkate alarak yeniden belirledik ve büyüttük. Bilim ve teknoloji sanayi politikalarımızın merkezinde bulunuyor. Bilim ve teknoloji politikaları ile sanayi politikalarını müştereken belirleyerek kendi teknolojisini üreten bir sanayi politikası kurmak için çalışıyoruz. Birikimimizi özel sektöre çözüm ortağı olmak üzere yeniden yapılandırmayı seçtik” dedi.
“Ar-Ge harcamalarının tek bir hesapta birleştirilmesi hedeflendi” Türkiye’nin Ar-Ge harcamalarının tek bir özel hesapta birleştirilerek bir kaynak oluşturulmasını hedeflediklerini aktaran Özlü, “Çünkü eğer bilim ve sanayi politikalarını eş zamanlı olarak belirlemez bu iki alanı birbirleriyle güçlendirmezsek 4’üncü sanayi devrimini asla yakalamayız. Mutlaka Ar-Ge politikalarımızla sanayi politikalarımızı eş zamanlı olarak belirleyeceğiz. Mutlaka devletin Ar-Ge harcamalarını tek bir özel hesapta toplayacağız. Türkiye’yi 2023’te dünyanın en gelişmiş 10 ekonomisi arasında görmek istiyorsak bunu yapmak durumundayız” diye konuştu.
“Türkiye’nin otomobili küresel bir çalışma” Türkiye’nin otomobili hayalinin gerçekleştirilmemesi için hiçbir sebep bulunmadığını, bunun için ciddi bir çalışma yürütüldüğünü söyleyen Özlü, “İnşallah öngördüğümüz tarihte Türkiye’nin otomobilini tamamlayacağız. Hedefimiz Türkiye’nin otomobilinin sadece Türkiye’nin yollarında değil dünyanın bütün yollarında arzı endam etmesi yönündedir.Bu projede küresel bir başarıyı hedefliyoruz. Sadece Türkiye için bütün dünya için bir otomobil yapmak istiyoruz. Bu küresel bir çalışmadır” şeklinde konuştu.

22 Aralık 2017 Cuma günü yayınlandı