Bakan İsmet Yılmaz: 'Ekonomiyi bir yere taşımak istiyorsanız mutlaka eğitim şart'

Salondan detay
Yüksek Öğretim Lyon Teknoloji Nitelik Bağımsızlık 

-Bakan Yılmaz'ın konuşması

( İSTANBUL ) - Bakan İsmet Yılmaz: "Ekonomiyi bir yere taşımak istiyorsanız mutlaka eğitim şart" İSTANBUL

- Kafkasya Üniversiteler Birliği (KÜNİB) 7. Olağan Genel Kurulu’nda konuşan Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, "Eğitim, ekonomimizin bilgi ekonomisine geçişi için demokrasinin gelişmesi için de olamazsa olmaz unsurdur” dedi.
Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, Maltepe Üniversitesi’nde düzenlenen Kafkasya Üniversiteler Birliği 7. Olağan Kongresi'ne katıldı.
Tam bağımsızlık için mutlaka nitelikli bilginin olması gerektiğinden bahseden Bakan Yılmaz, "Bilimsel ve teknolojik alanda gerçekleştirilecek yenilik ve başarılar ülkemizin sürdürülebilir kalkınmasının ve sosyo-ekonomik gelişmesinin anahtarı olacaktır. Uluslararası alanda rekabetçi bir yüksek öğretim sistemine sahip olmak istiyoruz. Bu amaçla üniversitelerimize ayırdığımız kaynakları arttırdık. 2018 yılında 27 milyar 760 milyon üzerinde bir kaynak ayırdık. Bu oran eğitim içerisinde oranı yüzde 20’lerden fazladır" dedi.
"Yüksek öğretimde en fazla okullaşma oranına sahip ülke Türkiye’dir" Yüksel öğretimde okullaşma oranı 2002 yılında net yüzde 14 olduğunu, bugün ise bu oran yüzde 42 seviyesine yükseldiğini belirten Bakan Yılmaz, "Yüksek öğretimde erkeklerde okullaşma oranı yüzde 40 kızlarda ise yüzde 44 oranındadır. Bu okullaşma oranıyla yüksek öğretimde en fazla okullaşma oranına sahip ülke Türkiye’dir. Öğrenci sayısı bakımından Avrupa’da Rusya’dan sonra ikinci sıradayız" şeklinde konuştu.
Üniversitelerin bütün alanlarda faaliyet gösterirken bir alanda öne çıkması gerektiğinin altını çizen Bakan Yılmaz, Üniversiteler, her biri farklı alanlarda ihtisaslaşmalıdır" ifadelerini kullandı.
16 Mart 2018 Cuma günü yayınlandı