Bakan'dan elektrik ve doğalgaza zam açıklaması...

Ntv'ye özel röportaj veren Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız elektrik ve doğalgaza zam yapılacak mı? sorusuna cevap verdi.
Ntv Türkiye Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız 


Elektrik faturalarının yüksek geldiği, elektriğe gizli zam yapıldığı iddiaları hakkında da konuşan Taner Yıldız 'Türkiye'de 21 tane dağıtım şirketi var biz bunları 13 milyar dolar karşılığında özelleştirdik. Özelleştirdik ama mal varlıklarını satmadık. 2036-2040 yılına kadar işletme hakkını verdik. Kamu hizmetini özel sektör eliyle gördürüyoruz. Hal böyle olunca trafolar, direkler her türlü yapılan iletim hatları yine devletindir. Bunların nasıl işletileceği hakkında hükümler ortaya konmuştur. Dağıtım şirketleri sayaçları zamanında okumuyorlarsa bu konuda ikazlarımızı yaptık. Elektrik fiyatlarına gizli veya açıktan bir zam söz konusu değil. Bunu zaman zaman dillendirenler var. Ben kesin bir dille ifade ediyorum elektirik fiyatlarına ne gizli ne de açık fiyat farkı yapmadık yapsak bunu söyleriz. Ama faturalamayla alakalı bunu şu veya bu şekilde geçiktirmiş olanlar onu telafi edecekler ve vatandaşımıza herhangi bir artı ücret yansıtmayacaklar' dedi.

ELEKTRİK VE DOĞALGAZA ZAM YOK

Taner Yıldız ocak ayının gelmesiyle elektirik ve doğalgaza zam yapılacak mı? sorusuna da 'hem elektrikte hem de doğalgaz da herhangi bir zam söz konusu değil' cevabını verdi.

27 Ocak 2015 Salı günü yayınlandı