Bakan Arslan: 'Kamu Entegre Veri Merkezi kurulması çalışmaları sürüyor'

- Bakan Arslan konuşması
Basın Toplantısı Toplantı Deniz Taşımacılığı Kişisel Veri Müzakere 

-- Bakan Pichet Duronkaveroj konuşması
-- Genel ve detay

( ANKARA ) Bakan Arslan: "Kamu Entegre Veri Merkezi kurulması çalışmaları sürüyor" ANKARA

- Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, "Bakanlığın kamuya ait bütün bilgi işleme kaynaklarının kontrol altında tutularak bir ortamda yönetilmesi, verilerin saklanması ve işletilmesi ile tek noktadan sunulması için Kamu Entegre Veri Merkezi kurulması çalışmaları da devam ediyor" dedi.
Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Tayland Dijital Ekonomi ve Toplum Bakanı Pichet Duronkaveroj ile bir araya geldi. İkili basına kapalı görüşmenin öncesinde Bakanlıkta basın toplantısı düzenledi.
Bakan Arslan mevkidaşını ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi. 2016'da iki ülke arasında 1 milyar 600 milyon dolar olan ticaret hacminin, geçen yıl 2 milyar 100 milyon dolara yükseldiğini dile getiren Arslan, "Çağımızda e-Ticaret çok ivme kazandı. e-Ticaret gönderilerinin çoğunlukla Asya ülke menşeli olduğunu biliyoruz. Bu anlamda PTT Genel Müdürlüğümüz başarılı işler yapıyor. Tayland ile neler yapabileceğimizi de mevkidaşımla bugün ele alacağız. Ayrıca Bakanlığın kamuya ait bütün bilgi işleme kaynaklarının kontrol altında tutularak bir ortamda yönetilmesi, verilerin saklanması ve işletilmesi ile tek noktadan sunulması için Kamu Entegre Veri Merkezi kurulması çalışmaları da devam ediyor. Bugün burada iki ülkenin ulaştırma, denizcilik ve özellikle haberleşme alanındaki ilişkilerini ele alıp, bu işbirliklerini daha ileri nasıl taşıyabiliriz. Bunları değerlendireceğiz" şeklinde konuştu.
"Türkiye ile konsensus oluşturmayı temenni ediyoruz" Tayland Dijital Ekonomi ve Toplum Bakanı Duronkaveroj ise Tayland-Türkiye diplomatik ilişkilerinin 60. yılı olduğunu anımsatarak, "Türkiye ve Tayland arasında deniz taşımacılığı olmak üzere iletişim ve diğer ticari alanlardaki ilişkilerin ileride de güçlenmesini temenni ediyoruz. İki ülke arasındaki coğrafi uzaklık 10 saat olmasına rağmen iki toplum birbirine başta internet, online ticaret olmak üzere daha da yakınlaşacak. Dijital ulaşılabilirlik anlamında da deniz altından yürütülen fiber kanallarla imkanları arttırmak amacıyla Türkiye ile konsensus oluşturmayı temenni ediyoruz" Sosyal medyanın daha güvenli platformda yaşanması için ellerinden gelen çabayı gösterdiklerini ifade eden Duronkaveroj, "Siber güvenlik ve kişisel verileri koruma anlamında bir takım kanun yazma çalışmaları içindeyiz. Türkiye'den de bu konuda yardım alacağız" diye konuştu.
Basın toplantısının ardından iki bakan ortak çalışma konularını müzakere etmek üzere ikili toplantıya geçti. (JA-BC -
13 Nisan 2018 Cuma günü yayınlandı