Al-Hiti: ''(DEAŞ'tan) Irak'ın toprakları tamamen temizlendi ve savaştan sonra şimdi imara başladık artık' - GAZİANTEP

Al - Hiti: ''(DEAŞ'tan) Irak'ın toprakları tamamen temizlendi ve savaştan sonra şimdi imara başladık artık" - GAZİANTEP - Gaziantep - Irak İş ve Yatırım Forumu - Irak Bakanlar Kurulu Genel Sekreterliği Kurtarılmış Bölgeler ve Yapılandırma Başkanı Mustafa Al - Hiti'nin konuşması - Irak Bakanlar Kurulu Genel Sekreterliği Kurtarılmış Bölgeler ve Yapılandırma Başkanı Hiti: - "(DEAŞ'tan) Irak'ın toprakları tamamen temizlendi ve savaştan sonra şimdi imara başladık artık"GAZİANTEP (AA) - Irak Bakanlar Kurulu Genel Sekreterliği Kurtarılmış Bölgeler ve Yapılandırma Başkanı Mustafa Al - Hiti, "(DEAŞ'tan) Irak'ın toprakları tamamen temizlendi ve savaştan sonra şimdi imara başladık artık." dedi.
Hiti, Gaziantep Teymur Otel'de düzenlenen Gaziantep - Irak İş ve Yatırım Forumu'nun açılışında yaptığı konuşmada, toplantının gerçekten pratik ve bütün düzeyleri kapsayacak şekilde düzenlendiğini söyledi.

Irak ile Türkiye arasındaki ilişkinin uzun yıllara dayandığını vurgulayan Hiti, "Sadece yüzyıl önce bütün İslam ümmeti birdi. Ancak bildiğiniz gibi emperyalist politika, böl, parçala politikasıyla bizleri parçaladılar ve bu şekle, bu hale getirdiler. Biz en azından belki Irak - Türkiye ortak pazarı bile yapabiliriz. Bundan sonra komşu iki ülke arasındaki ilişkileri de bu şekilde geliştiririz. Yani şunu diyoruz, komşu komşunun külüne muhtaçtır. Bu önemli bir atasözüdür." diye konuştu.
Irak'ın komşularının her şeyine ihtiyaç duyduğunu dile getiren Hiti, ülkesinin yeniden imar edilirken bir yandan da yatırımlara ihtiyaç duyduklarını kaydetti.
Irak'ın yakın gelecekte savaşlar ve yıkımlar geçirdiğini anımsatan Hiti, "Bildiğiniz gibi Irak'la dünya ülkeleri arasında bir uçurum meydana geldi. Irak, savaşlar geçirdi. 1980'lerden, geçen günlerde Irak'ın batısını DEAŞ'tan kurtarana kadar hep savaşlarla geçti. Çok zor günler geçirdik çünkü Irak büyük bir ekonomik ambargoyla karşı karşıya kaldı. Irak'ın toprakları tamamen temizlendi ve savaştan sonra şimdi imara başladık artık."Hiti, forumun Irak'ın yeniden imarı ve kalkınması için gerçekten büyük bir atılım noktası olacağını sözlerine ekledi.Forum, açılış konuşmalarının ardından aile fotoğrafının çekilmesi ve iş adamlarının ikili görüşmeleriyle devam etti.
Argo Ümmet Politika İslam Toplantı 

20 Aralık 2017 Çarşamba günü yayınlandı