YGS Soruları ve Cevapları YGS Sınavının Hemen Ardından TRT'de Yayınlanacak

YGS Soruları ve Cevapları YGS Sınavının Hemen Ardından TRT'de Yayınlanacak... YGS 2013 bu hafta sonu yapılacak. ÖSYM, YGS sınavı tarihini 24 Mart 2013 Pazar günü olarak belirledi. ÖSYM, YGS 2013 Sorularını hazırladı. Bu sene YGS sınavına bir milyon 851 bin 829 kişi sınava girebilmek istediğini ÖSYM'ye başvurdu. Pazar günü yapılacak olan 2013 YGS için ÖSYM Başkanı Ali Demir çok önemli açıklamalar yaptı. YGS giriş yerleri 14 Mart Perşembe günü ÖSYM ' nin resmi internet http://ais.osym.gov.tr adresinden açıklandı. ÖSYM'den yapılan açıklamaya göre, YGS sınavına girecek adayların bina ve salonlara atanma işlemleri tamamlandı.
Kimlik Numarası Giriş Belgesi 




YGS 2013 Sınav Giriş Belgesi

YGS 'ye başvuran adayların YGS sınav giriş belgesi 14 Mart Perşembe günü ÖSYM'den açıklandı. Açıklamada, YGS'ye başvuran adayların sınava giriş belgesini, TC kimlik numaraları ve aday şifreleriyle ÖSYM'nin sitesinden alabileceği kaydedildi.

SINAVA GİRİŞ BELGESİ GÖNDERİLMEYECEK

Belgenin üzerinde adayın sınava gireceği merkez, bina, salon bilgileri ile adayın fotoğrafı bulunacak. Adaylara Sınava Giriş Belgesi gönderilmeyecek. Adaylar internetten edinecekleri bu belgelerinin renkli ya da siyah-beyaz çıktılarını sınav günü yanlarında bulundurmak zorunda. Öte yandan belgenin ön ve arka yüzünde ÖSYM ' nin belirlediği bilgiler dışında herhangi bir yazı, resim, işaret vb. bulunmaması gerekiyor. Sınava Giriş Belgesi ' ni yanında bulundurmayan adaylar sınava alınmayacak.

SINAVLA İLGİLİ ÖNEMLİ UYARILAR

ÖSYM'den yapılan açıklamada sınavla ilgili şu önemli uyarılar yapıldı:

Adayların sınava girebilmeleri için 2013-YGS Sınava Giriş Belgesinden başka fotoğraflı ve onaylı özel kimlik belgelerini de yanlarında bulundurmaları zorunlu. Nüfus cüzdanı, pasaport, zorunlu askerlik görevini ifa eden er/erbaşlar ile askerî öğrenciler için askerî kimlik belgesi (Bu özel durum, muvazzaf askerler için geçerli değildir.), Türk vatandaşlığından izin ile ayrılanlar ve bunların kanuni mirasçılarına ait Pembe/Mavi Kartlar özel kimlik belgesi olarak kabul ediliyor. Bunların dışındaki, sürücü belgesi, meslek kimlik kartları vb. diğer tüm belgeler sınava giriş için geçerli belgeler sayılmayacak.

Nüfus cüzdanında soğuk damga basılı olmalı, adayın güncel bir fotoğrafı ve T.C. Kimlik Numarası bulunmalı, pasaportun süresi geçerli olmalı. Üzerinde soğuk damga, güncel bir fotoğraf veya T.C. Kimlik Numarası bulunmayan nüfus cüzdanları ile geçerlilik süresi bitmiş pasaport kabul edilmeyecek.

19 Mart 2013 Salı günü yayınlandı