YGS Sınav Giriş Belgesi 2013

YGS Sınav Giriş Belgesi 2013 - YGS Sınv Giriş Yerleri ÖSYM'den Açıklandı (osym. gov. tr)... YGS Sınav Giriş Belgesi bugün yayınlandı. YGS Sınav Giriş Belgesini saat 16:00'dan itibaren ÖSYM'den öğrenebilirsiniz. YGS Sınav Giriş Belgesi evlere gönderilmeyecek. YGS Sınav Giriş Belgesi T.C kimlik numarasıyla öğerenile bilecek. ÖSYM'nin yayımladığı YGS sınav giriş belgelerine BeyazGazete aracılığıyla öğrenebilirsiniz...
Barcelona Kimlik Numarası Giriş Belgesi Real Madrid 




ÖSYM, 2013 YGS sınavı için adaylara, sınava giriş belgesi göndermeyecek. Sınava giriş bilgileri bugün yayımlanacak. 2013 Yükseköğretime Geçiş Sınavı (YGS ) 24 Mart 2013 Pazar günü yapılacak. Sınava başvuran adayların, sınavlara girecekleri bina/salonlara atanma işlemleri tamamlandı. Yükseköğretime Geçiş Sınavı'na başvuran adaylar sınav giriş belgelerini, T.C. kimlik numaraları ve aday şifreleriyle bugün saat 16.00'dan itibaren ÖSYM'nin internet sitesinden alabilecekler.

Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi yazılı açıklama yaptı. Buna göre, sınav giriş belgesi adreslere gönderilmeyecek, adaylar hangi bina ve salonda sınava gireceklerini osym. gov. tr adresinden öğrenecekler. Sınava giriş belgesini yanında bulundurmayan adaylar sınava alınmayacak. Yükseköğretime geçiş sınavı 24 Mart Pazar günü yapılacak.

SINAVA GİRİŞ BELGESİ GÖNDERİLMEYECEK

Belgenin üzerinde adayın sınava gireceği merkez, bina, salon bilgileri ile adayın fotoğrafı bulunacak. Adaylara Sınava Giriş Belgesi gönderilmeyecek. Adaylar internetten edinecekleri bu belgelerinin renkli ya da siyah-beyaz çıktılarını sınav günü yanlarında bulundurmak zorunda. Öte yandan belgenin ön ve arka yüzünde ÖSYM'nin belirlediği bilgiler dışında herhangi bir yazı, resim, işaret vb. bulunmaması gerekiyor. Sınava Giriş Belgesi'ni yanında bulundurmayan adaylar sınava alınmayacak.

SINAVLA İLGİLİ ÖNEMLİ UYARILAR

ÖSYM'den yapılan açıklamada sınavla ilgili şu önemli uyarılar yapıldı:

Adayların sınava girebilmeleri için 2013-YGS Sınava Giriş Belgesinden başka fotoğraflı ve onaylı özel kimlik belgelerini de yanlarında bulundurmaları zorunlu. Nüfus cüzdanı, pasaport, zorunlu askerlik görevini ifa eden er/erbaşlar ile askerî öğrenciler için askerî kimlik belgesi (Bu özel durum, muvazzaf askerler için geçerli değildir.), Türk vatandaşlığından izin ile ayrılanlar ve bunların kanuni mirasçılarına ait Pembe/Mavi Kartlar özel kimlik belgesi olarak kabul ediliyor. Bunların dışındaki, sürücü belgesi, meslek kimlik kartları vb. diğer tüm belgeler sınava giriş için geçerli belgeler sayılmayacak.

T.C NUMARASI BULUNMALI , PASAPORT SÜRESİ GEÇERLİ OLMALI

Nüfus cüzdanında soğuk damga basılı olmalı, adayın güncel bir fotoğrafı ve T.C. Kimlik Numarası bulunmalı, pasaportun süresi geçerli olmalı. Üzerinde soğuk damga, güncel bir fotoğraf veya T.C. Kimlik Numarası bulunmayan nüfus cüzdanları ile geçerlilik süresi bitmiş pasaport kabul edilmeyecek.

14 Mart 2013 Perşembe günü yayınlandı