Tıp Mühendisliği Kuruluyor

Karabük Üniversitesi (KBÜ) tarafından Tıp Mühendisliği kurulması için YÖK ' e yapılan başvuru kabul edildi. Tıp Mühendisliği 2013-2014 eğitim-öğretim yılında eğitim vermeye başlayacak.
Mühendislik Karabük Üniversitesi İngilizce Rektör 

Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Burhanettin Uysal, Tıp Mühendisliği ' nin Türkiye ' de ilk olduğunu belirterek, gençleri 2013-2014 eğitim-öğretim yılında Tıp Mühendisliğini seçmelerini de tavsiye etti. Tıp malzemelerinin üretimi konusunda eğitim verileceğini belirten Uysal, “Karabük Üniversitesi ilkleri takip eden bir üniversite. Tıp alanında çok hızlı gelişmeler var. Bu gelişmelerin mühendislik açısından da takip edilmesi gerekiyor. Bu kapsamda ilk kez Mühendislik Fakültesi içerisinde Tıp Mühendisliğini açtık. Bu mühendislik içerisinde disiplinler arası bir çalışma olacak. Tıp doktorları malzeme mühendisleri, makine mühendisleri, bilgisayarcılar, elektrik-elektronik mühendisleri, belirttiğim gibi disiplinler arası bir çalışma olacak. Tıpla alakalı cihazların üretimi ve işletmesi konusunda arkadaşlarımız uzmanlık alanları elde edecekler. Aynı zanda yeni malzemelerin üretilmesi konusunda uzmanlıklarını geliştirecekler. Bir yıl İngilizce hazırlık olmak üzere 4 yıl akademik eğitimlerini aldıktan sonra mezun olacaklar, zaten bu alanda çok fazla nitelikli insanlara ihtiyaç var. Karabük Üniversitesi de, bu eksikliği giderme yönünde katkı sağlamış olacaktır. Ben sevgili gençleri 2013-2014 eğitim-öğretim yılında eğitime başlayacak olan tıp mühendisliğini tercih etmelerini tavsiye ederim” dedi.
Üstün Yetenekli Çocukların eğitimi konusunda da, bunun Karabük Üniversitesi ' nin sosyal sorumluluk projelerinin başında yer aldığını belirten Rektör Uysal, “Ülke nüfusunun yüzde 3 ' ü düşük zekalı öğrencilerden, yüzde 95 ' i normal zekalı kişilerden, yüzde 2 ' si ise üstün yetenekli insanlardan oluşuyor. Mili Eğitim sistemi içerisinde yüzde 3 ' lük ve yüzde 95 ' lik kısım için çok fazla okular bulunduğunu görüyorsunuz. Ama bu ülkenin dünya platformunda bu ülkeyi temsil edecek yazarlar, spor adamları, bilim adamları, siyasetçiler ancak bu üstün yetenekli bu guruplar arasından çıkıyor. Biz bunu üniversitemizin 2023 projesi olarak nitelendiriyoruz. Geçen yıl 20 öğrenci kabul etmiştik, bu yıl 26 öğrenci daha ekledik. Şuan 46 öğrenciye hafta içi ve hafta sonu olmak üzere rehberlik ve eğitim vermekteyiz. Yani kısaca Karabük Üniversitesi ' nin tüm imkanlarından, hem öğretim üyeleri hem de laboratuar imkanlarından faydalanıyorlar. Öğrencilerimizin özellikle yeteneklerini ortaya çıkarmaya çalışıyoruz. Bilim yönünde mi, gelecekte hangi mesleği seçmeleri konusunda öğrencilerimize rehberlik yapıyoruz. En son yapmış olduğumuz bir çalışmada mühendislik öğrencilerine yaptırmış olduğumuz robotları, bu öğrenciler bir hafta sonra iki günlük süre içerisinde bu robotları yapabildiler. Bu öğrencilerimiz üniversitelerini bitirene kadar Karabük Üniversitesi ' nin gözetimi ve denetimi altında olacaklar. 11-12 yıl bu öğrencilere Karabük Üniversitesi olarak rehberlikte bulunacağız” diye konuştu.
31 Ekim 2012 Çarşamba günü yayınlandı