ÖSYM - YGS 2013 Sınavı 24 Mart Pazar Günü Yapılacak

ÖSYM - YGS 2013 Sınavı 24 Mart Pazar Günü Yapılacak - Önemli Uyarılar...YGS Soruları ve Cevapları YGS Sınavının hemen ardından TRT'de yayınlanacak. YGS 2013 bu hafta sonu yapılacak. ÖSYM, YGS sınavı tarihini 24 Mart 2013 Pazar günü olarak belirledi. Bu sene YGS sınavına bir milyon 851 bin 829 kişi sınava girebilmek istediğini ÖSYM'ye başvurdu. Pazar günü yapılacak olan 2013 YGS için ÖSYM Başkanı Ali Demir çok önemli açıklamalar yaptı. YGS giriş yerleri 14 Mart Perşembe günü ÖSYM ' nin resmi internet http://ais.osym.gov.tr adresinden açıklandı. ÖSYM'den yapılan açıklamaya göre, YGS sınavına girecek adayların bina ve salonlara atanma işlemleri tamamlandı.
Ygs Sınavı Ygs Soruları Ygs Cevapları Yükseköğretime Geçiş Sınavı 




Ali Demir YGS Hakkında Açıklama Yaptı

Pazar günü yapılacak Yükseköğretime Geçiş Sınavı hakkında açıklamalarda bulunan ÖSYM Başkanı Ali Demir, önemli açıklamalarda bulundu.

YAKLAŞIK 2 MİLYON ÖĞRENCİ SINAVA GİRECEK

Sınava girecek 1 miyon 800 bin öğrenciye tavsiyelerde bulunan Ali Demir, sınavın güvenli bir ortamda gerçekleşeceğini ifade etti. Herhangi bir kopya olayının olmaması için özel önlemler aldıklarını belirten Demir, velilere de seslendi.

'SORULAR HER YIL OLDUĞU GİBİ '

Her yıl en çok merak edilen sorulardan biri olan, 'Sorular zor nu olacak, kolay mı ' sorusuna da cevap veren Demir, 'Her yıl olduğu gibi sorular aynı düzeyde olacak. Öğrenciler bu konuda herhangi bir telaşa kapılmasın ' ifadelerini kullandı.

Sağlık çalışanları Üniversiteye giriş sınavı olan YGS'ye girecekler için bazı uyarılarda bulundu...

YGS'de Sakın Bunu Yapmayın

Üniversiteye girişte ilk basamak olan Yükseköğretime Geçiş Sınavına (YGS) girecek adaylara tavsiyelerde bulunan uzmanlar, sınav esnasında zihni bulandıran şeker ve çikolata yerine kuru üzüm ya da kuru kayısı yemelerini önerdi. Beslenme ve Diyet Uzmanı Aslı Cemile Özatan, YGS'ye girecek adayların başarılarının artmasında beslenmenin önemine değindi. Sınava Son 2 gün kala adayların besin seçimlerinde daha dikkatli olmaları gerektiğini belirten Özatan, yapılan en büyük yanlışın sınav esnasında şeker ve çikolata yemek olduğunu söyledi.

Özatan, 'Sınav esnasında yanımızda şeker, çikolata bulundurup zihnimizin biraz daha açık olması beklenir ama bu yapılan en büyük hatadır. Şeker ve çikolatanın tüketimi kan şekerinin aniden yükselmesi ve aniden düşmesini sağlayacağı için biranda zihinde bulanıklık oluşturabilir. Dolayısıyla başarımızı olumsuz yönde etkiler. Sınav esnasında sağlıklı karbonhidrat seçimleri yapılmalı, kuru üzüm ya da kuru kayısı yenilebilir. Sınav öncesinde taze sıkılmış meyve suyunun içerisine eklenen pekmez dimağın (beyin) kuvvetlenmesinde zihnin açılmasında ve başarının desteklenmesinde oldukça önemli bir seçim ' dedi.

'GAZLI YİYECEK VE KAFEİNLİ İÇECEKLERDEN UZAK DURUN '

Beslenme ve Diyet Uzmanı Özatan, sınavdan bir gün önce akşam gaz yapıcı yiyeceklerden uzak durulmasını, kafeinli içeceklerin tercih edilmemesini önererek, 'Kuru fasulye, karnabahar, brokoli ve bu dönemde sık tüketilen çileğin gaz yapıcı etkisi yüksektir. Bu besinlerden uzak kalıp bağırsak sorunu yaşamamamız gerekiyor. Eğer dışarıda besin alımı yapacaksak mayonez ve tavuktan uzak kalmalıyız. Bu da yine zehirlenme riskini artırıyor. Mide bağırsak sorunlarında olumsuzluklar oluşturabilir, bunlardan uzak kalmamız gerekiyor. Özellikle Son 2 günde çay, kahve, kafeinli içeceklerden uzak kalıp zihinsel performansın olumsuz yönde etkilenmesine engel olabileceğimizi düşünüyorum ' diye konuştu.

Özatan, fındık, ceviz, badem ve zeytinyağı eklenmiş yeşil salatanın zihnin açılmasında oldukça önemli olduğunu hatırlattı.

'HEDEFİNE ODAKLANARAK MOTİVE OL '

Psikolog Elif Eşen ise, hedefine odaklanan adayların sınava motive olacağını dile getirerek, 'Adaylar sınava gelene kadar biraz soyutlandılar, sosyal faaliyetlerini azalttılar. Artık vitesi boşa alma vakti geldi. Adaylar hoşuna gidebilecek, vakitlerini iyi değerlendirmeleri için hangi aktivitelerden hoşlanıyorlarsa onları yapmalarını öneririm. Aileler bu dönemde çok gergin oluyor. Öncelikle ailelerin kendilerini rahatlatmalarını öneriyorum. Çocuklar ciddi anlamda etkileniyorlar. Her ne kadar biz çocuklarımıza desteğiz deseler de etkilendiklerini gözlemleyebiliyoruz ' şeklinde konuştu.

Psikolog Eşen, adayların sınavı güzel günlerinde başlangıcı olarak görmelerini tavsiye etti.

22 Mart 2013 Cuma günü yayınlandı