Öğrenciler Okullarda Süt Dağıtılmasını Sevdi

Bakanlar Kurulu kararıyla Gıda Tarım ve Hayvancılık, Milli Eğitim ve Sağlık bakanlıklarının ortaklaşa yürüttüğü okullarda süt dağıtımı projesi İzmir'de de başladı. Proje kapsamında yaklaşık 300 bin anasınıfı, ilköğretim 1, 2, 3, 4 ve 5. sınıf öğrencisine süt dağıtıldı.
İzmir İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Özkan Bakanlar Kurulu 


Bayraklı ilçesindeki Ömer Özkan İlköğretim Okulu'nda proje tanıtıldı. Öğrencilere süt verildikten sonra kameraların karşısına geçen İzmir İl Milli Eğitim Müdürü Vefa Bardakcı, ' Kentimizde anasınıfı, anaokulu ve 5. sınıflar dahil yaklaşık 300 bin öğrencimize süt dağıtımına başladık. 200 mililitrelik sütlerimizi, haftanın beş günü dağıtmayı sürdüreceğiz. ' dedi.

Projenin iki ayaklı olduğunu ifade eden İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Selami Turan ise hem süt üreticisinin desteklendiğini hem de sağlıklı nesiller yetiştirilmesine katkı sağlandığını vurguladı. Turan, ' Sütlerin temin edildiği firmalar, kesinlikle sürekli olarak denetlenen firmalardır. Bizler de her parti sütten numune alarak analize gönderiyoruz. ' diye konuştu.

Sütleri içen öğrenciler de uygulamadan memnun olduklarını, okulda süt dağıtılmasının kendilerini çok mutlu ettiğini dile getirdi.
2 Mayıs 2012 Çarşamba günü yayınlandı