Mahir Ünal Dokunmatik Tahtayı Tanıttı

AK Parti Grup Başkanvekili ve Kahramanmaraş Milletvekili Mahir Ünal, ' Eğitimde Fatih Projesi ' kapsamında sınıflara monte edilen dokunmatik tahtayı tanıttı. Eğitimde bu sistemi dünyada ilk defa Türkiye ' nin kullanacağını belirten Ünal, dokunmatik tahtaya ' Milletimize hayırlı olsun ' yazdı.
Ramazan Çelik Fatih Projesi Durmuş Küçük Nevzat Pakdil Mahir Ünal 


Elbistan İmam Hatip Lisesi ' nde kurulumu yapılan dokunmatik tahtayı inceleyen ve ilgililerden bilgi alan Ünal, dokunmatik tahtada işlenen tüm derslerin, ağ yardımı ile öğrencilerin önünde bulunan tablet bilgisayarlara aktarılacağını ifade ederek, Türkiye ' nin geleceğine yatırım yaptığını söyledi.

Ünal, bu projenin 20 milyar dolara mal olacağını vurgulayarak, şunları söyledi:

“Bu uygulama, eğitim sisteminde dünyada bir ilk. Amerika dahil birçok ülke bunu yapmak için girişimde bulundu, pilot uygulamalar yaptılar ama başarılı olamadılar. Türkiye bu sene bu sisteme geçiyor. Gördüğünüz gibi Elbistan ' ımızda da, Kahramanmaraş ' ımızda da artık dünyada bir ilk olan, bu teknolojinin daha da ötesi, içerik. Yani hangi içeriği burada kullanacaksınız, onunla ilgili çalışmalarda tamamlandı. O yüzden hepimiz için asıl olan çocuklarımızın geleceğine yatırım yapmak. AK Parti Türkiye ' nin geleceğine, Türkiye ' nin gelecekteki mühendislerine, mimarlarına, büyük adamlarına da yatırım yapıyor çünkü 2050 yılına geldiğimizde ülkelerin en önemli kaynağı, kalifiye insan kaynağı olacaktır. Yani ülkeler arasındaki rekabet insan kaynağı üzerinde olacak. ve biz bugünden 2050 ' lere hazırlık yapıyoruz. Dolayısıyla bugün her şeyden önemli olan eğitime yaptığımız yatırımdır. Ve bu çok büyük bir yatırım. AK Parti ' nin 10 yıllık icraatının ve ustalık döneminin en büyük eserlerinden bir tanesi olacak.”

AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Nevzat Pakdil ise, “Burada insana yapılan yatırım söz konusudur. İnsanımızın geleceğe hazırlanması söz konusu, burada maliyet faktörleri ikinci plana düşüyor. İnsanların üretecekleri bu ülkeye çok büyük katkı sağlayacaktır. Yetişmiş insan gücümüzü ortaya çıkaracaktır. O bakımdan bunlar mümbit tarlaya ekilmiş olan tohumlar gibidir. Kimisi meyveye duracak, başaklar çıkacak ve Türkiye buradan çok büyük kazanç elde edecektir. Bu yarışta Türkiye ' nin geride kalmaması için en ön sıralarda yer alması için yapılmış olan bir projedir” dedi.

Tanıtım programına; AK Parti Elbistan İlçe Başkanı Yunus Kaan Kısaca, Belediye Başkanı Durmuş Küçük ve Milli Eğitim Müdürü Ramazan Çelik de katıldı.
13 Ağustos 2012 Pazartesi günü yayınlandı