LYS Sonuçları 2013 Açıklandı - (ÖSYM Sonuç)

ÖSYM - 2013 LYS Sonuçları Açıklandı (osym.gov.tr) LYS Sonuçları Bugün Açıklanıyor - (LYS Sonuçları 2013)... 2013 LYS sınavına giren binlerce üniversite adayı merakla LYS sonuçlarını bekliyor. LYS sonuçları 2012 yılında bir ay içerisinde açıklanmıştı. LYS sonuçları bu sene rekor bir zamanda 10 gün içerisinde açıklanması bekleniyor. ÖSYM Başkanı Ali Demir LYS sonuçları hakkında bugün bir açıklama yapacak. ÖSYM Başkanı Demir LYS sıav haftasında da ''LYS sonuçları en kısa zamanda açıklanacak'' demişti. LYS Sonuçları 2013'ü beyazgazete.com'dan takip edebilirsiniz.
Lisans Yerleştirme Sınavları Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi Lys Sonuçları 


ÖSYM 2013 LYS SONUÇLARI İÇİN TIKLAYINIZ

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Başkanı Prof. Dr. Ali Demir, Lisans Yerleştirme Sınavı (LYS) sonuçları hakkında bilgi vereceği toplantısında saat 13.00 ' te basın mensuplarının karşısına geçecek. ÖSYM, Başkan Prof. Dr. Ali Demir ' in 2013 Öğrenci Seçme Yerleştirme Sistemi ve Lisans Yerleştirme Sınavları hakkında değerlendirmelerde bulunacağı basın toplantısı düzenleyeceği ÖSYM resmi sayfasından bildirildi. LYS Sonuçları 2013'ü beyazgazete.com'dan takip edebilirsiniz. LYS ' ler 15-16 Haziran ve 22-23 Haziran tarihlerinde düzenlenmişti.

ÖSYM'DEN YENİ REKOR

Geçtiğimiz Nisan ayında yapılan YGS sınav sonucunu ÖSYM rekor kırarak 8 gün içinde açıklamıştı. ÖSYM yeni bir rekora imza attı. Geçtiğimiz hafta sonu yapılan LYS sınav sonuçları bugün saat 13.00'te açıklanacak.

--LYS SINAVI--

Lisans Yerleştirme Sınavı (LYS), Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından 2010 yılından itibaren uygulamaya başlanan test türü bir sınavdır. Her yıl haziran ayı içerisinde gerçekleştirilen sınav, Türkiye Cumhuriyeti sınırlarında bulunan ilköğretim, lise ve üniversite binalarında uygulanır. Sınav Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olan ve Türkiye, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, Azerbaycan, Bosna Hersek, Kırgızistan, Gürcistan veya Kazakistan'da üniversiteye girmek isteyen (YGS'yi geçmiş olan) adayların girdiği bir sınavdır. Sınav soruları her sene ÖSYM tarafından hazırlanır.

> 2013 LYS YABANCI DİL SORULARI İÇİN TIKLAYIN

> 2013 LYS EDEBİYAT SORULARI İÇİN TIKLAYIN


> 2013 LYS MATEMATİK SORULARI İÇİN TIKLAYIN

> 2013 LYS TARİH SORULARI İÇİN TIKLAYIN

> 2013 LYS GEOMETRİ SORULARI İÇİN TIKLAYIN

1 Temmuz 2013 Pazartesi günü yayınlandı