Kar Tatili Olan İller ve İlçeler - 09.12.2013

Kar Tatili Olan İller ve İlçeler - 09.12.2013... Türkiye beyaza büründü, eğitim aksadı. Cumartesi gününden itibaren Türkiye'yi etkisi altına alan yoğun kar yağışı vatandaşa zor anlar yaşatıyor. Kar nedeniyle 7 ilin valilikleri okulların tatil edildiğini duyurdu.
Kervansaray Kilimli 9 Aralık İbrahim Özçimen 


IĞDIR

Yoğun kar yağışı nedeniyle Iğdır merkeze bağlı Kervansaray güzergahı okulları ile Tuzluca ilçesine bağlı köy okulları bir gün tatil edildi. Öte yandan; Iğdır merkezi ile ilçelere bağlı 54 köy yolunun ulaşıma kapandığı öğrenildi.

ZONGULDAK

Yoğun kar yağışı nedeniyle 113 köy yolunun ulaşıma kapandığı Zonguldak Valiliği merkez, bağlı belde ve köyler ile Kozlu ve Kilimli İlçelerinde okulların bir günlüğüne tatil edildiğini açıkladı.

KARABÜK

Karabük Valiliği'nden yapılan açıklamaya göre, yoğun kar yağışının tüm kent genelinde devam etmesinin ardından merkez başta olmak üzere, Safranbolu, Eflani, Eskipazar, Yenice ve Ovacık ilçelerinde de tüm örgün yaygın okulların yarın için tatil edildiği belirtildi.

AĞRI

30 köy yolunun ulaşıma kapandığı Ağrı'da ise ilçe merkezi ve tüm köy okullarının 9 Aralık Pazartesi günü bir gün süreyle tatil edildiği öğrenildi.

HAKKARİ-YÜKSEKOVA

Kar yağışı ve fırtına nedeniyle başlatılamayan yol açma çalışmaları Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde de eğitimin aksamasına neden oldu. İlçe merkezi ve tüm köy okullarının 9 Aralık Pazartesi günü bir gün süreyle tatil edildiği öğrenildi.

KASTAMONU

Kastamonu'da son iki gündür yoğun bir şekilde etkisini hissettiren kar yağışı nedeniyle, bazı ilçelerde eğitime bir gün ara verildi. Kastamonu Valiliği İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü yaptığı yazılı açıklamada, yoğun kar yağışı nedeniyle Azdavay, Şenpazar, Küre, İnebolu, Devrekani ve Pınarbaşı ilçelerinde okulların 1 gün süreyle tatil edildiğini bildirdi. Ayrıca açıklamada, Cide ilçesine bağlı köy okullarında da eğitime 1 gün süreyle ara verildiği ve vatandaşların yağışlara karşı tedbirli olmaları istendi. Kastamonu'da son iki gündür etkisini arttıran kar yağışının önümüzdeki günlerde de devam etmesi bekleniyor.

BOLU

Bolu'da kar yağışı nedeniyle eğitime bir gün ara verildiği belirtildi. Bolu Valisi İbrahim Özçimen, yaptığı açıklamada, Bolu'da 2 gündür aralıklarla devam eden kar yağışı nedeniyle, merkez, Gerede, Mengen, Yeniçağa ve Dörtdivan ilçelerinde ilk, orta ve lise düzeyindeki okulların bir gün süreyle tatil edildiğini bildirdi.

Mudurnu, Seben, Kıbrısçık ve Göynük ilçelerinde ise eğitimin süreceğini kaydeden Özçimen, kamu kurumlarında görev yapan hamile ve engelli personelin de 3 gün idari izinli olacağını ifade etti.
9 Aralık 2013 Pazartesi günü yayınlandı