İmam Hatip Açık Lisesine Yoğun İlgi

Simav'da 18 ile 45 yaş gurubundaki 56 vatandaş İmam Hatip Lisesi diploması alabilmek için okula açıktan devam ediyor.Haftanın Cumartesi ve Pazar günleri derse giren çoğunluğunu hanımların oluşturduğu 56 kişi kendilerine bu olanağı sağlayan yetkililerle fedakarlık örneği sergileyen öğretmenlerine teşekkür ediyor.
İmam Hatip Lisesi İmam Hatip Mehmet Karataş 


Okul Müdürü Mehmet Güre geçen yıl açılan İmam Hatip Açık Lisesi ' ne 18 ile 45 yaş gurubundaki 56 vatandaşın başvurduğunu ve bu yıl ikinci sınıfı okuduklarını bildirdi.Öğrencileri arasında çocuklarıyla gelenler olduğunu ifade eden Okul Müdürü Mehmet Güre kayıtlar için 25 liranın dışında öğrencilerden hiçbir ücret talebinde bulunulmadığını bildirdi. Açık liseyi bitirmek için yaş sınırlamasının bulunmadığına vurgu yapan Okul müdürü Mehmet Güre, mezunlarının 4 yıllık imam hatip mezunlarıyla aynı hakka sahip olduklarını söyledi.

İmam Hatip Lisesini açıktan okumak isteyenler için kayıtların Eylül ayında başladığını dile getiren Okul Müdürü Güre, okulda öğrencilerine sadece yüz yüze Kuran-ı Kerim ve Arapça gibi meslek dersi verdiklerini bildirdi.

Öğrencilerini mezun edebilmek için öğretmenler olarak ellerinden gelen her türlü kolaylığı gösterdiklerini ifade eden Güre, “Okulumuza çocuklarıyla birlikte gelen anneler var. Kendilerini tebrik ediyorum. Onlar için ayrıca Halk Eğitim aracılığı ile İngilizce ve Matematik kursları açtık. Bu okula herkesi davet ediyoruz” dedi.

Ayrıca lise mezunlarının da açık imam hatip diploması alabileceğine vurgu yapan Okul Müdürü Güre bunun için de en az 8 lise mezununun başvuruda bulunmasının yeterli olduğunu kaydetti.

Çoğunluğunu hanımların oluşturduğu Simav İmam Hatip Açık Lisesinde derse giren Meslek dersi Öğretmeni Mehmet Karataş öğrencilerinden son derece memnun olduğunu ve verdiği her türlü ödevi yaparak geldiklerini bildirdi.

Öğrenci Fahriye Teke (26), vaktiyle fırsat bulamadığı için gelemediği okulu şimdi açıktan bitirmek için çocuğu ile birlikte okula geldiğini söyledi.

18 Kasım 2013 Pazartesi günü yayınlandı