Hakkari YGS Sonuçlarında Yine Hayal Kırıklığı Yaşadı

Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi'nin (ÖSYM) 2012 Yüksek Öğretim Geçiş Sınavı (YGS) sonuçlarına göre Hakkari'nin Van ve Şırnak'la birlikte son sıralarda yer alması yine hayal kırıklığı yaşattı.
Yüksek Öğretim Ygs Sonuçları Öğrenciler 


Sonuçların açıklanmasıyla birlikte yıllardır aynı kaderi yaşadıklarını belirten Hakkari'deki vatandaşlar, başarısızlığın tek nedeninin ise öğretmenlere bağladılar. 30 Yıllık emekli öğretmen Hasan Atlı, sonuçları görünce utandığını belirtti. Atlı, ' Buradaki eğitim ve öğretim sıfırdadır. Buraya gelen geçici öğretmenler günü gün edip gidiyor. 5 yıl veya 10 yıl kalsalar belki verdikleri eğitimin karşılığına alacaklar. Ancak öğretmenler geçici kaldığı için öğrenciler verim alamıyor. Ben 30 yılda 22 yıl sadece bir okulda görev yaptım. Benim şimdi öğrencilerimden doktor, avukat ve ezacı olanlar var. Eğer bu okulda geçici olsaydım bunların hiçbiri olmazdı. Son sıralardan çıkmak için gelen öğretmenlerin geçici değil kalıcı olması gerekir. Gelen öğretmenler en az 5 yıl kalsın ki eğitim ve öğretimde randıman alalım.

Dışarıdan Hakkari'ye gelen öğrenciler ile bazı Hakkarili öğrenciler ise, YGS ile ilgili görüşlerini açıklayarak başarısızlığı öğretmenlerin kalıcı olmamasına bağladılar. Öğrenciler, ' Hakkarili öğrenciler çalışkan, ancak burada kalitesiz öğretmenler var. Hakkari'de eğitim zaten düşük bir seviyede, mutlak suretle bir şeylerin yapılması gerekir. Maalesef her yıl olduğu gibi bu yıl da durum böyle oldu. Bu sistemden kaynaklanıyor. Öğretmenler sürekli batıyı tercih ediyor. Eğer matematik dersimize beden eğitimi öğretmeni girerse zaten sonucu bu olur. Yetkili mercileri kınıyoruz. Bu sorunu biran önce çözmelerini istiyoruz. Buraya gelen bir öğretmen 3 yıl görev yaptıktan sonra batıya gidiyor. Bu bölgede bizi denek olarak kullanıyorlar.

Yetkilileri sesleniyoruz bize deneyimli öğretmen gönderin. Bize gelen öğretmenler kısa bir süre kalıyorlar. Biz daha birinci sınıfta yeni yeni Türkçeyi öğreniyor ve konuşabiliyoruz. Bu da başarısızlığa sebep oluyor. Bizi başarısız olarak görebilirler ancak imkanlar buna el veriyor ' şeklinde konuştular.
20 Nisan 2012 Cuma günü yayınlandı