Gülben Ergen Anaokulu Açtı.

Ünlü Sanatçı Gülben, Sivas ' ın Şarkışla ilçesinde anaokulu açtı. Açılışta sanatçı Gülben Ergen, vatandaşların yoğun ilgisi karşısında zor anlar yaşadı.
Gülben Ergen Ali Kolat Sivas Valisi Abdullah Uçgun 


Gülben Ergen'in başkanlığını yaptığı Çocuklar Gülsün Diye Derneği tarafından Şarkışla ilçesinde yapılan Çocuklar Gülsün Diye Sürmeli Osanmaz Anaokulu'nun açılışı, yapılan törenle gerçekleştirildi. Gülben Ergen'in başkanlığını yaptığı Çocuklar Gülsün Diye Derneği tarafından Sivas'ın Şarkışla ilçesinde yapımı tamamlanan 2 derslikli anaokulunun yapımı tamamlanmasının ardından açılışı Dernek Başkanı Gülben Ergen ' in katılımı ile gerçekleştirildi. Açılış töreninde Cumhuriyet İlköğretim Okulu anasınıfı öğrencileri kına gecesi gösterisi sundu. Ergen, minik öğrencilerin gösterisi sırasında telefonuyla bol bol fotoğraf ve video çektiği görüldü. Törende konuşan Gülben Ergen, anaokullarının önemine değinerek okulu ilçeye emanet ettiğini söyledi. Ergen, “Anaokulumuzun burada olması beni o kadar mutlu ediyor ki, gülen gözleriniz, özellikle annelerin gülen gözü benim için çok önemli. Bu topraklarda yaşayan bütün büyüklerimiz, valimiz, kaymakamımız, belediye başkanımız emeğimize emek katmışlar, destek vermişler. Başta Milli Eğitim Bakanlığımız hiç kimse desteğini esirgememiş. Ben dönerken bu okulu size emanet edeceğim, siz benim emanetime iyi bakmaya söz veriyor musunuz? Anaokulu okul öncesi eğitimde en çok konuşulması, en çok bahsedilmesi gereken, yaşların en önemli olduğu, çocukların anne babalarından, ebeveynlerinden bir nebzede olsun kopup, okulda hayatlarına devam ettikleri çok önemli bir yaş dilimi. İlk defa anaokulunda öğretmenleriyle kurdukları ilişkiyle hayatla bağdaşıyorlar çocuklar. Anaokulumuzun içini gezip gördüğünüz zaman, çocuklarınız bu anaokuluna gittiği zaman gerçekten kendilerini iyi hissedecekler. Çünkü biz çok özeniyoruz. Bu anaokulumuzun içini bağışlarla yaptık ama rahmetli Osanmaz ailesinin kıymetli annesine bugün herkes dua etmeli, nur içinde yatsın. Bu okulu onun sayesinde evlatları buraya yaptılar, çok teşekkür ediyorum. Hem Gülben olarak, hem Gülben Ergen olarak, hem bir sanatçı, hem de bir anne olarak burada olmaktan çok mutluyum. Okulum size emanet, iyi bakın” dedi. Vali Ali kolat ise, Gülben Ergen'i dadı dizisinde oynadığı ' Melek ' rolüyle tanıdıklarını belirterek “Gülben Ergen hala melek olmaya devam ediyor. Ona eğitime olan katkılarından dolayı çok teşekkür ederiz. Bu okul ile şehrimizdeki okullaşma oranına bir nebze daha katkı sağlanmış oldu” ifadelerini kullandı. Konuşmaların ardından Gülben Ergen Sivas Valisi Ali Kolat ve Şarkışla Kaymakamı Abdullah Uçgun anaokulunun açılışını gerçekleştirdi. Ergen ve beraberindekiler açılışı yapılan okulun sınıflarını gezerek öğrencilerle sohbet etti. Küçük çocukları kucağına alarak sık sık öpen Ergen, çocuklarla yakından ilgilendi. Anaokulu öğrencilerinin oturdukları küçük sandalyelere oturan ünlü sanatçı Ergen, çocuklara dağıtılan diş macunu ve fırçaları eve götürmelerini söyledi. Programında Vali Ali Kolat Ergen'e ve okulun yapımında emeği geçenlere plaket takdim etti.

İLGİ KARŞISINDA ZOR ANLAR YAŞADI

Anaokulu açılışına katılan ergen, ilçede halkın yoğun ilgisiyle karşılaştı. Açılış için okulun bahçesinde toplanan vatandaşlar ve çocuklar Gülben Ergen ile hatıra fotoğrafı çektirmek için birbiri ile yarıştı. İlçe halkı ellerindeki cep telefonları ile sanatçı Gülben Ergen'in fotoğraflarını çekmeye çalışırken ara ara izdiham yaşandı. Yaşanan izdiham nedeniyle Gülben Ergen, aranca binmekte güçlük çekti. Daha sonra ünlü sanatçı Ergen ilçeden ayrıldı.

2 Haziran 2012 Cumartesi günü yayınlandı