Ege-Koop Ve Tülov’dan Çocuklara 30 Bin Kitap

Ege-Koop ve Türkiye Tanıtım, Araştırma, Demokrasi ve Laik Oluşum Vakfı (TÜLOV), 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ' nı binlerce çocuğa ücretsiz kitap dağıtarak kutluyor.
İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü Milli Eğitim Müdürü Talim ve Terbiye Kurulu 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı 

Milli Eğitim Bakanlığı Talim ve Terbiye Kurulu ' nca uygun görülen kitapların öğrencilere bedelsiz dağıtımı için İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü ' nde protokol imza töreni düzenlendi. İmzalanan protokolle EGE-KOOP ve Türkiye Tanıtım, Araştırma, Demokrasi ve Laik Oluşum Vakfı (TÜLOV) yazar Turan Karaş ' ın kalemi ve ressam Cevdet Kocaman ' ın çizimi ile hayat bulan ilköğretim 2-3-4 sınıflarında eğitim gören çocuklara yönelik “Keçi ile Ağlayan Kaya” ve “Arıcan Okuma Sevgisi” kitaplarını öncelikle dar gelirli ailelerin ikamet ettiği semtler başta olmak üzere tüm okullara dağıtacak. İlk etapta 30 bin kitabın çocuklarla buluşacağını söyleyen Ege-Koop Genel Başkanı ve TÜLOV Başkanı Hüseyin Aslan, “ Bu protokolle kitapların dağıtımını vakfımız üslenecek. Piyasa değeri 5 lira ancak kampanya kapsamında 2 Lira olan bu kitaplardan bin adetten fazla satın alan kişi ve kuruluşlara İl Millli Eğitim Müdürlüğü ve TÜLOV tarafından teşekkür belgesi sunulacak, ayrıca bu kişi ve kuruluşlar basına da duyurulacak” dedi. Ücretsiz kitap dağıtımının çocukların okuma alışkanlığının gelişimine büyük katkı sağlayacağını söyleyen Genel Başkan Hüseyin Aslan, “ Bugünümüzün güzelliği, yarınlarımızın teminatı çocuklarımıza okuma alışkanlığı kazandırmak amacıyla İzmir genelindeki ihtiyaç sahibi okullara ilk etapta 30 bin kitap dağıtacağız. Kitaplarla çocuklarımızın kendi kültür mirasını tanımalarına, geleneksel geçmişlerini çağdaş değerlerle birleştirmelerine imkan tanıyacak, sorgulayan ve bilgiye ulaşmayı bilen bireyler olmasına katkı yapacağız” diye konuştu. ' Keçi ile Ağlayan Kaya ' ve ' Arıcan Okuma Sevgisi ' isimli kitapların çok daha fazla öğrenciye ulaştırılması için İzmir iş alemine de çağrıda bulunan Aslan, “Toplu alımlar yapabilecekler. Tüm hayırseverlerden kampanyamıza destek bekliyoruz. TÜLOV kamu yararına bir vakıf olduğundan yapılacak bağışlara vereceğimiz makbuz sayesinde ücret vergiden de düşülebilecek” ifadelerini kullandı.

' ÖRNEK OLMALI '

İl Milli Eğitim Müdürü Vefa Bardakçı da, Aslan ' a bu konudaki duyarlılığı dolayısıyla teşekkür ettiğini vurgulayarak, “ Başarının sırrı kesinlikle çocuklarımızın okuma alışkanlığını kazanmasındadır. Teknolojik imkanlar artıyor ve evlatlarımız zamanlarının büyük çoğunluğunu bilgisayar başında geçiriyor. Bunun sınırlanması gerektiğine inanıyoruz. Elektronik ortamda da kitaplar okuyabilirler ancak bu gerçek bir kitabı okumanın yaratacağı etkiyi yaratmaz. Halihazırda 200 bin öğrencimiz bu kitap kapsamında. Ege-Koop ve TÜLOV sayesinde 30 bin kitabı dağıtacağız. Ege-Koop Genel Başkanı ve TÜLOV Başkanı Sayın Hüseyin Aslan ' ın bu sosyal sorumluluk çalışmasının İzmir ' deki tüm kurum ve kuruluş yöneticileri ile iş alemi temsilcilerine örnek olmasını diliyorum. Geri kalan 170 bin kitap için de hayırseverlerimizden destek bekliyoruz” dedi.
15 Nisan 2013 Pazartesi günü yayınlandı