Bülent Ecevit Üniversitesi’nde Yeni Öğrencilerinin Kayıt Heyecanı

6 Eylül 2013 tarihleri arasında yapılmaya başlandı.Bülent Ecevit Üniversitesine kayıt yaptırmak için il dışından gelen öğrenciler sabah saatlerinden itibaren kayıtlarını yaptırmaya başladı. Yeni öğrenciler BEÜ Merkez Kampusu Spor Salonu ' nda kayıtlarını yaptırmaya başladı. Aileleri ile birlikte kayıtlarını yaptırmaya gelen öğrencilerin heyecanlı oldukları gözlendi.
Bülent Ecevit Üniversitesi Bülent Ecevit Ali Çakır 


Yeni kayıt yaptıran öğrencilerden Eren çakır Sakarya ' dan geldiğini belirterek “Ağabeyim burada okumuştu ancak benim gelme fırsatım olmamıştı. İlk gelişim, pek gezme imkanım olmadı ama güzel bir yer” şeklinde konuştu. Baba Ali Çakır, ' 1999 Yılında büyük oğlumu kaydettirmiştim, ancak bu kadar güzellik yoktu. Ama şimdi ilgi, güzellik ve okulun çevre düzenlemesi güzel olmuş üniversite yönetimine teşekkür ederiz” dedi.

Yeni kayıt yaptıran öğrencilerden Berkin Kılıçoğlu İzmit ten geldiğini belirterek “ Makine Mühendisliğini kazandım. Zonguldak ' a ilk gelişim güzel ve şirin bir şehir. Üniversite de güzel yeri çok güzel denize yakın ve havadar bir ortamı var” şeklinde konuştu. Özel bir yurt temsilcisi Şenol Kırmaz yeni kayıt yaptıran öğrencilerin barınma ihtiyaçları konusunda onlara en kaliteli hizmeti sunma gayretinde olduklarını belirterek “Öğrenci potansiyeli olarak Bülent Ecevit Üniversitesi ' nde şu anda 20 bin ' in üzerinde bir öğrenci kapasitesi var. Şehir olarak ve Üniversite olarak bir aşama kaydedildi. Arkadaşların kampus içine ve kampus dışında faydalanabileceği sosyal alanlar mevcuttur. Buraya gelmiş olan öğrencilerimize ve ailelerine Hayırlı bir yıl geçirmelerini diliyoruz” dedi.

Bülent Ecevit Üniversitesine, özel yetenek sınavlarıyla yerleşme hakkı kazananlar dahil, 6.525 öğrencinin kayıt yaptırması bekleniyor. Bu sayı ile birlikte, Üniversitenin 2013 - 2014 Eğitim - Öğretim döneminde öğrenci sayısı 26.062 ' ye ulaşacak.
3 Eylül 2013 Salı günü yayınlandı