66 Aylık Minikler Okul Yolunda

İlkokul birinci sınıfa yeni kayıt yaptıran öğrenciler ile okul öncesi eğitime başlayacak öğrenciler, bugün anneleriyle birlikte okulun yolunu tuttu. Velileriyle birlikte sabah saatlerinde okullara gelen çiçeği burnunda öğrenciler, ilk bir hafta okula alışma süreci yaşayacak.
Milli Eğitim Bakanlığı İlköğretim Okulu Birinci Sınıf 


İlkokul birinci sınıfa yeni kayıt yaptıran öğrenciler ile okul öncesi eğitime başlayacak öğrenciler 2012-2013 eğitim yılı için bugün okula başlıyor. Yeni eğitim sistemiyle birlikte okula başlama yaşı 66 aya çekilmişti. 2012-2013 eğitim ve öğretim yılı birinci sınıfa başlayacak öğrenciler için bugün başladı. 66 aylık çocuklar anne-babaların ellerinden tutarak okullara gelmeye başladı. Genelde çekingen tavırlar sergileyen çocukların velileri ise çocuklarına güveniyor. Birçok veli çocuklarının yaşı küçük olmasına rağmen okula gidebileceğini söylerken, küçük çocuklar okula adapte problemlerinin ortadan kaldırılması için 1 hafta önce okula başlıyor.

Ömer Buğra Aydın ' ın velisi, “Ben uygulamadan memnunum yurtdışında daha erken başlıyorlar. Bence öğrenme yaşlarının erken olması çok iyi oldu diye düşünüyorum” dedi. Ömer Buğra Aydın ise ilk defa okula gideceğinden heyecanlı olduğunu ifade etti.

Öğrencilerden küçük Sıla sabah uyanmakta problem yaşamadığını belirterek “Okula geldim. Annem beni getirecek Çantamda kalem, defter var. Çok ağır değil taşıyabiliyorum” şeklinde konuştu.

10 Eylül 2012 Pazartesi günü yayınlandı