Türk Dünyası, Chicago Çocuk Festivalinde Buluştu

Chicago Türk Amerikan Derneği (TASC) bu yıl düzenlediği Çocuk Festivali ve Nevruz Şenliği'nde Türk, Kırgız, Kazak, Özbek, Azeri, Tacik, Uygur, Boşnak ve Arnavut kökenlileri bir araya getirdi.
Arnavut Azeri Fikrimin İnce Gülü Chicago Nevruz 


Festivale Chicago ve çevresindeki sivil toplum kuruluşu temsilcilerinin yanı sıra ABD'nin çeşitli eyaletlerinden de yoğun ilgi vardı. Programa Türkiye'nin Chicago Başkonsolosu Fatih Yıldız ve Illinois Eyaleti İçişleri Bakanı Jesse White da katıldı. Kendisi de jimnastikçi ve trapez ustası olan Jesse White, sponsorluğunu yaptığı trapez ekibiyle bir gösteri sundu. Festivalde Türk halk oyunlarının yanı sıra Kırgız, Özbek ve Ahıskalıların da folklor gösterileri ve şarkıları yer aldı. ABD Midwest elemeleri Türkçe Olimpiyatları'nda birinci olan ortaokul öğrencisi Maliha Syed de ' Fikrimin İnce Gülü ' adlı şarkıyla programa renk kattı. Amerikalılarında yoğun ilgi gösterdiği festivale polis teşkilatı da, araçlarını çocuklara açarak katıldı.

TASC Genel Müdürü Muhittin Er, ' Bu yıl Çocuk Festivali ve Nevruz Şenlikleri'ni birleştirerek hem kardeş milletlerle aramızdaki bağları ABD'de de güçlendirmeyi hem de hem Amerikalı, Türk ve kardeş milletlerden çocukların, festival coşkusunu hep beraber yaşatmayı hedefledik. ' dedi.

12 Nisan 2012 Perşembe günü yayınlandı