Tayland Geleneksel Su Festivali Başladı

Taylandlılar, Budistler'in yeni yılını geleneksel Su Festivali ile kutlamaya başladı. Festival kapsamında Budist tapınaklarına akın eden Taylandlılar, daha sonra yanlarındaki su tabancaları ile birbirlerini ıslatmak üzere sokakları doldurdu.
Tayland Budist Festival 


Tayland'da yaygın olarak ' Songkran ' olarak adlandırılan Budist yeni yılı kutlamaları bu sene 13-16 Nisan tarihleri arasında gerçekleştirilecek. Hafta sonuna kadar sokak partileri ile kutlanan Su Festivali'ne, özellikle başkenkentin turistik bölgeleri olan Silom ve khao San Road'da yabancılar da büyük ilgi gösteriyor. Festivalin ilk gününde tapınakları ziyaret ederek, birbirlerinin ellerine su döken ve iyi yıl dileklerini sunan Taylandlılar, Buda heykellerinin üzerine de su dökerek kötülüklerden arındıklarına inanıyor.

Bu arada resmi verileri göre festival, Tayland'da yılın, aklolle bağlantılı ölümlerin en yoğun yaşandığı dönem olarak belirtiliyor. Geçtiğimiz yıl ülke genelindeki Songkran tatili boyunca meydana gelen kazalarda 271 kişi hayatını kaybetmiş, 3 bin 215 kişi de yaralanmıştı.
14 Nisan 2012 Cumartesi günü yayınlandı