Somali Mogadişu'da Türk Konvoyuna Bombalı Saldırı!

Somali Mogadişu'da Türk Heyetine Bombalı Saldırı! Video... Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ziyareti öncesi Türk konvoyuna bombalı saldırı düzenlendi. Reuters'ın geçtiği bilgiye göre, bomba yüklü bir araç, Somali'deki Türk delagasyonunu hedef aldı.
Somali Cumhurbaşkanı Mogadisu Patlama Sesi Recep Tayyip Erdoğan 


İlk bilgilere göre, bomba Türk delagasyonunun kaldığı otelin dışında patlatıldı. Saldırının ardından Türk heyetinden yaralanan olmadı. Kızılay Genel Müdürü Mehmet Güllüoğlu, bazı Somalilerin öldüğüne ve yaralandığına dair bilgiler edindiklerini belirtti.

Afrika gezisi kapsamında Etiyopya'da bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan yarın Somali'nin başkenti Mogadişu'ya geçeceği açıklanmıştı. Saldırının ardından Erdoğan ziyaretini iptal etmedi. Erdoğan, yarın Somali'de olacak.
Recep Tayyip Erdoğan Hakkında
Üniversiteyi Marmara Üniversitesi İktisadî ve Ticarî Bilimler Fakültesi'nde okuyan Erdoğan, bu okuldan 1981 yılında mezun oldu. Gençlik yıllarından itibaren sosyal hayat ve siyasetle içice bir yaşamı tercih eden Erdoğan, disiplinli ekip çalışmasının ve takım ruhunun önemini kendisine çok genç yaşlarda öğreten futbolla 1969-1982 yılları arasında amatör olarak ilgilendi. Aynı zamanda bu yıllar, genç bir idealist olarak memleket meseleleri ve toplu...
devamı
22 Ocak 2015 Perşembe günü yayınlandı