Paris'te Filistin'e Destek Gösterisi

Fransız sivil toplum örgütleri, İsrail tarafından 9 gündür bombalanan Filistin halkına destek ve İsrail'in kanlı saldırılarını protesto etmek için bugün Fransa Ulusal Meclis yakınında gösteri düzenledi. İsrail-Filistin barışının bir an evvel sağlanması için Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande ' ın girişimde bulunmasını isteyen sivil toplum örgütleri, İsrail ' e acilen her konuda uluslararası yaptırım uygulanması çağrısında bulundu.
François Hollande Benyamin Netanyahu Avrupa Birliği Fransa Cumhurbaşkanı Cumhurbaşkanı 


Gösteriye Fransız sivil toplum kuruluşlarının yanı sıra Fransız işçi sendikaları da katıldı. Gösteriye katılanlar arasında savaş karşıtı Musevi vatandaşların olması dikkat çekti. Fransız polisinin meclis önünde ve çevresinde çok sıkı güvenlik önlemleri aldığı gözlemlendi. Gösteride İsrail tarafından Gazze ' ye 9 gün içerisinde 2 bin 450 saldırı düzenlendiği ve bu saldırılar sonucu 207 Filistinli ' nin hayatını kaybettiği, bin 500 kişinin yaralandığı ve 450 evin kullanılmaz hale geldiği açıklandı.

Gösteride okunan açıklamada ayrıca şu ifadelere yer verildi:

' İsrail ve Filistin için adil ve kalıcı bir barış için çağrı yapıyoruz. Gazze 9 gündür bombalanıyor. Şimdi de kara operasyonunun düzenlenmesinden endişe ediliyor. İsrail, kendisine roketli saldırıldığı bahanesiyle Gazze ' yi ateşe verdi. Bu felaket karşısında Batı ülkelerinin hükümetleri bir kez daha bu yeni trajedinin sorumlusunu açıkça zikretmeden şiddet tırmanışından söz etmekle yetiniyorlar. Cumhurbaşkanı Hollande, 9 Temmuz günü Binyamin Netanyahu ile yaptığı telefon görüşmesinde İsrail hükümetinin halkını tehditlere karşı korumak için gerekli tüm önlemleri alması gerektiğini belirterek, İsrail ' in Gazze halkına yönelik saldırısını haklı gösterir gibiydi. Avrupa Birliği ' nin elinde çok basit ve de kolay bir yöntem var: İsrail ' e ekonomik imtiyaz sağlayan anlaşmanın askıya alınması. Bu anlaşmanın şartı insan haklarına saygı gösterilmesidir. Batılı yöneticilerin suçlu pasif müdahalesizliğine tepkimizi göstermek ve Fransa ' nın İsrail hükümetinden somut önlemler talep etmesini sağlamak için İsrail ve Filistin arasında adil ve barış sağlanması gerekir. '

Gösteriyi düzenleyen sivil toplum örgütleri Fransa ' ya, İsrail ' in Filistin ' e karşı yaptığı saldırının durdurulması için ortak çağrıda bulundular. Bunun yanı sıra Gazze ' ye yapılan bombardımanın acilen durdurulması, İsrail ' in Kudüs ve Batı Şeria ' ya karşı saldırı ve baskılarına son vermesi, Gazze halkına karşı uygulanan hayati ambargonun kaldırılması, İsrail uluslararası anlaşmaları uygulayana kadar İsrail ' e yaptırım uygulanması istendi.
17 Temmuz 2014 Perşembe günü yayınlandı