Paris Noel Ve Yılbaşı İçin Hazırlandı

Dünya'nın moda başkenti olarak da tanımlanan Fransa'nın başkenti Paris, 25 Aralık ' ta kutlanacak olan Noel ve yeni yıl eğlenceleri için süslendi. Paris'in ünlü caddesi Champs-Élysées ışık seline dönüştürüldü.
Noel Fransa Paris 


Fransa'nın başkenti Paris, 25 Aralık ' ta kutlanacak olan Noel ve yeni yıl kutlamaları için süslenerek büyük ölçüde kutlamalara hazır hale getirildi. Meşhur Champs-Élysées caddesinde ve Concord meydanından başlayıp caddenin öbür ucundaki Zafer Takına kadar mavi, kırmız ve eflatun renklerine dönüşen ışıklandırma şehre ayrı bir hava katıyor.

Paris Belediyesi tarafından ışıklandırılan ünlü caddede bulunan mağazalar da vitrinlerini cadde gibi rengârenk ışıklandırdılar. Her ne kadar Fransızlar, “Işıklandırma ücretini biz ödüyoruz, dışarıdan gelen turistler göz zevkini tatmin ediyor” deseler de, “Gelen turistlerin bıraktığı döviz sayesinde Paris'in ekonomisi ayakta duruyor” diyenlerin sayısı da bir hayli fazla. Kasım ayı sonunda başlatılan ışıklandırma yeni yılın ilk haftasına kadar kalacak.
2 Aralık 2012 Pazar günü yayınlandı