Pakistan Başbakanı Navaz Şerif, Obama’dan IHA Talebi

Pakistan Başbakanı Navaz Şerif, ABD Başkanı Barack Obama ' dan, Pakistan ' da İnsansız Hava Araçlarıyla (İHA) yapılan saldırıların durdurulmasını istedi.
Navaz Şerif Barack Obama Pakistan Beyaz Saray 


Pakistan Başbakanı Şerif, ABD Başkanı Obama ile Beyaz Saray ' daki Oval Ofis ' te bir araya geldi. Görüşme sonrası basının karşısına geçen ikili gazetecilere açıklamalarda bulundu.
Şerif, İHA saldırılarının Pakistan halkını tedirgin ettiğini dile getirerek, görüşmede Pakistan ' da İHA ' larla yapılan saldırıların durdurulması gerektiğine değindiğini ifade etti.

İki ülke arasında zaman zaman gerginliklerin ve “yanlış anlaşılmaların” yaşandığını kabul eden Obama ise Şerif ile birlikte Pakistan ' ın toprak bütünlüğüne saygı çerçevesi içerisinde çalışmalar yürüteceklerini söyledi. Obama, “Bunun ülkelerimiz arasında bir gerginlik sebebi olmasından çok bir güç kaynağı olması konusunda işbirliği yapacağımız yönünde mutabık kaldık” ifadelerini kullandı.

Barack Obama Hakkında
Amerika Birleşik Devletleri'nin devlet başkanı Barack Obama; ilk olarak 4 Kasım 2008'de yapılan 2008 ABD başkanlık seçimleri'nde ABD'nin 44. devlet başkanı seçilmiş ve 20 Ocak 2009 tarihinde bu görevi George W. Bush'tan devralmıştır. 6 Kasım 2012 tarihinde yapılan 2012 ABD başkanlık seçimlerinde Mitt Romney karşısında seçimi kazanıp Amerika Birleşik Devletleri Başkanlığına ikinci kez seçilmiştir. ABD tarihindeki ilk siyahî devlet başkanıdır. Yaş...
devamı
24 Ekim 2013 Perşembe günü yayınlandı