Medine'de Türk Öğretmenin Sır Ölümü

Suudi Arabistan'ın Medine şehrinde boş bir alanda ölü bulunan Samsunlu öğretmen Yunus Emre Elevli'nin ölümüyle ilgili sır perdesi bir türlü aralanmadı. 54 gündür bulunduğu Medine'de Samsun'da dönen bir ilkokulda müdür olan baba Mehmet Elevli, Başbakan Tayyip Erdoğan'dan yardım istedi.
Başbakan Hasan Yılmaz Mehmet Akif Ersoy Yunus Emre Recep Tayyip Erdoğan 


Samsun'da Kazım Orbay İlköğretim Okulu'nda bilgisayar öğretmeni olarak görev yaparken öğretmen olan eşi Seyhan Evevli'nin Suudi Arabistan'ın Medine şehrindeki Medine Uluslararası Türk Okulu'nda öğretmen olarak göreve başlaması üzerine bu şehre giden 2 çocuk babası 32 yaşındaki Yunus Emre Elevli, 16 Şubat 2013 gecesi Zırh Mescidi ile hafızlık Kur'an kursu arasındaki boş alanda ölü olarak bulundu. Yaklaşık 3 yıldır Medine'de yaşayan oğlunun ölüm haberini alan Samsun ' da Mehmet Akif Ersoy İlkokulu ' nda müdür olarak görev yapan baba Mehmet Elevli, apar topar Medine'ye gitti. Oğlunu Medine'de toprağa veren baba Mehmet Elevli, Suudi yetkililerin oğlunun ölümündeki sır perdesini aralamaları için adeta seferber oldu. 54 gündür kaldığı Medine'den Samsun'a dönen acılı baba, oğlunun ölümüyle ilgili çelişkiler bulunduğunu ve Başbakan Tayyip Erdoğan'dan yardım istediğini söyledi. Mehmet Elevli, ' Oğlum ölünce otopsi yapmamışlar. Normal ölüm olarak değerlendirmişler. Arkadaşlarının birinin telefonuna öldürüldüğüne dair mesaj gelmiş. Bu mesajı polise bildirdik. Polis olaydan bir hafta sonra öldürülme şüphesiyle olaya yaklaştı. Geçen zaman içinde ise deliller yok edilmiş oldu. Benim talebim üzerine yapılan incelemede olayın cinayet şüphesini artırdı. Ancak, Suudi savcısı otopsi raporunu bize vermedi. Otopsi raporunda ağır sonuçlar çıktı. Bu olayın cinayet olma ihtimali büyük. Oğlumun ölümündeki sır perdenin aralanması ve faillerin yakalanıp cezalandırılmasını istiyorum. Bu konuda Başbakan Tayyip Erdoğan ve oğlunun ölümüyle ilgili bu olayın aydınlanması için yardım istiyorum ' dedi.

Ölen Yunus Emre Elevli'nin kayın babası Hasan Yılmaz ise, ' Damadım öldüğünde ben Medine'ydim. Olayın haber alınca şok geçirdik. Damadım Yunus Emre Elevli çok iyi bin insandı. Başkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın bize yardımcı olmasını istiyoruz ' diye konuştu.
Recep Tayyip Erdoğan Hakkında
Üniversiteyi Marmara Üniversitesi İktisadî ve Ticarî Bilimler Fakültesi'nde okuyan Erdoğan, bu okuldan 1981 yılında mezun oldu. Gençlik yıllarından itibaren sosyal hayat ve siyasetle içice bir yaşamı tercih eden Erdoğan, disiplinli ekip çalışmasının ve takım ruhunun önemini kendisine çok genç yaşlarda öğreten futbolla 1969-1982 yılları arasında amatör olarak ilgilendi. Aynı zamanda bu yıllar, genç bir idealist olarak memleket meseleleri ve toplu...
devamı
15 Nisan 2013 Pazartesi günü yayınlandı