Mali’de Otele Baskın: 3 Ölü

Mali ' nin başkenti Bamako ' da bulunan beş yıldızlı bir otele baskın düzenleyen 10 silahlı saldırganın 170 kişiyi rehin aldığı bildirildi. Rehineler arasında en az 6 THY çalışanının da bulunduğu belirtildi.
Çinli Otel Baskını Rehine Krizi Silahlı Saldırı Çin 

Mali ' nim başkenti Bamako ' da bulunan beş yıldızlı Raddisson Hotel ' e 10 silahlı saldırgan tarafından baskın düzenlendi. Çevreye rastgele ateş açan saldırganların aralarında otel çalışanlarının da bulunduğu yaklaşık 170 kişiyi rehin aldığı ifade edildi. Baskın düzenleyen 10 silahlı saldırganın 3 kişiyi öldürdüğü bildirildi. Bölgede güvenlik çemberi oluşturulurken, Fransız askerlerinin de otel çevresinde görevlendirildiği aktarıldı. Çin medyasında yer alan haberlerde, otelde Çinli vatandaşların da bulunduğu ifade edildi. Öte yandan otelde 6 THY çalışanının da yer aldığı bildirilirken, saldırganların bazı rehineleri serbest bıraktığı ifade edildi.
İsminin açıklanmasını istemeyen bir güvenlik görevlisi, “Her şey yedinci katta oldu. Saldırganlar koridora ateş açtı” dedi. BM sözcüsü Olivier Salgado saldırganların otelde olduğunu ve otomatik silahlarının bulunduğunu kaydederek, BM güçlerinin ve Mali hükümet güçlerinin olay yerine geldiğini sözlerine ekledi.
Ağustos ayında da ülkenin Sevare kasabasında bulunan bir otele düzenlenen baskında 4 asker, 5 BM görevlisi hayatını kaybederken, 4 saldırgan da öldürülmüştü.
20 Kasım 2015 Cuma günü yayınlandı