Lavrov'un Antalya'daki basın toplantısında çeviri hatası

Dışişleri kaynakları, Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov'un çevirisinde hata yapıldığını belirtti. Lavrov, ' Türk askerlerini ne Rusya ne Suriye vurdu ' dedi.
Sergey Lavrov Mevlüt Çavuşoğlu Türkiye Dışişleri Bakanı Suriye 


Lavrov'un, Fırat Kalkanı operasyonunda yer alan Türk askerlerine yönelik hava saldırısıyla ilgili yaptığı açıklamada Rusya'nın bununla bir ilgisi olmadığını ifade etti.

Öte yandan Lavrov'un sözleri, ' Bizim Rusya olarak bununla hiçbir ilgimiz yoktur. Bu, Suriye'nin silahlı kuvvetleri tarafından yapılan bir saldırıdır. Biz orada terörizmle ve teröristlerle mücadeleye devam ediyoruz. ' şeklinde aktarılmıştı.

Fakat Dışişleri Bakanlığı kaynakları, Lavrov'un konuşmasında çeviri hatası olduğunu duyurdu. Lavrov'un, Türk askerlerine düzenlenen saldırıyla ne Rusya'nın ne de Suriye'nin bir ilgisi bulunmadığını söyledi.

Mevlüt Çavuşoğlu Hakkında
Mevlüt Çavuşoğlu, 5 Şubat 1968 Alanya doğumludur. 1988 yılında Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi'nden Uluslararası İlişkiler lisans derecesi alan Çavuşoğlu, 1991 yılında New York Long Island Üniversitesi'nde ekonomi alanında yüksek lisansını ve 1993'te Ankara Üniversitesi Avrupa Topluluğu Araştırma ve Uygulama Merkezi'nde “Avrupa Birliği Uzmanlığı Programı”nı tamamlamıştır. 1993 yılında Bilkent Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Böl...
devamı
1 Aralık 2016 Perşembe günü yayınlandı