İran'da Dünya Kudüs Günü Kutlanıyor

İranlılar, Kudüs'ün, Mescid-i Aksa'nın, tüm Filistin topraklarının işgalden kurtarılması amacıyla ilan edilen 'Dünya Kudüs Günü'de çeşitli etkinlikler düzenliyor.Başkent Tahran başta olmak üzere ülkenin dört bir tarafında on binlerce kişi, Dünya Kudüs Günü münasebetyile Ramazan'ın son cuması sokaklara döküldü.
Ayetullah İran Filistin Başkent 


Başkent Tahran'daki yürüyüşte, ' İslami Uyanış, Filistin'in özgürlüğüne sözü veriyor ' sloganları atıldı. Yürüyüşte, ' ABD'ye Ölüm ' , ' Siyonist Rejime Ölüm ' pankartları dikkat çekti.
Dünya Kudüs Günü'ne katılarak Filistinliler'e destek veren Hasan Gulamhüseyni, ' Filistin halkı ile, dünyadaki diğer müslümanlarla dostluğumuzu ve dayanışma içinde olduğumuzu göstermek için burada bulunuyoruz. Hepimiz müslümanız, birbirimize yardım edeceğiz. Amerikan hükümetine, İsrail hükümetini sustaracağız ' dedi.

Gulamhüseyni ayrıca, ' Ramazan ayının son cumasında, dünyadaki tüm müslümanlar olarak arzularımızın, hedeflerimizin ortak olduğunu ifade etmek istiyoruz ' diye konuştu.

Yürüyüşe katılanlardan Ayetullah Muhammed Taghi Vekilpur ise, ' Dünya Kudüs Günü, Allah'ın Müslümanlara, birbirlireni desteklemek ve karşılıklı bağlarını güçlendirmek için verdiği bir fırsat günüdür. Amerika'ya, İsrail'e dün müslümanlarının birlikte olduğunu ve birbirlerini desteklediklerini gösteriyoruz. Siyonizmin kardeşlerimizi ldürmesine izin veremeyiz. Dünyadaki bütün Müslümanlar, bir aile gibidir. Filistin'deki ailemizi de, Lübnan'daki, Suriye'deki ailelerimizi de desteklemeliyiz. Buradan söylüyoru, İran hükümetleri ve halkı bu hedefleri asla unutmayacaktır ' dedi.

17 Ağustos 2012 Cuma günü yayınlandı