İngiliz Holigan Atlı Polise Saldırdı

İngiltere Premier Lig takımlarından Newcastle United ile Sunderland arasında oynanan Federasyon Kupası yarı final maçı sonrası çıkan olaylarda bir taraftar atlı polise saldırarak ata yumruk atmaya çalıştı.
İngiltere Newcastle United İngiltere Premier Lig 


Newcastle ' ın 3:0 kaybettiği maç sonrası adeta çılgına dönen Newcastle taraftarları saha etrafında adeta terör estirdi. Atlı polisler tarafından durdurulmaya çalışılan taraftarların öfkesi bir türlü dinmezken bir taraftarın ise atlı polise saldırmaya çalışması ve ata yumruk atmaya çalışması kameralar tarafından saniye saniye görüntülendi. 3 polis memurunun yaralandığı ve 27 taraftarın tutuklandığı olayda atlı polisler kızgın kalabalığı dağıtmaya çalışırken taraftarların ise bir türlü sakinleşmediği görüldü. Kameralar tarafından kaydedilen görüntülerde birçok taraftar polislerle mücadele ederken kendini kaybeden bir Newcastle taraftarının ise atlı polise saldırması ve ata yumruk atmaya çalışması ilginç görüntülerin ortaya çıkmasına neden oldu. Olay sonrası açıklama yapan polis şefi Steve Neill ise,”Newcastle taraftarlarının maç sırasında da olaylar çıkardığını düşünüyoruz. Kamu güvenliği her zaman öncelikli hedefimizdir. Bu tarz olaylara tolere etmeyiz” dedi.

50 binden fazla taraftarın izlediği maç sonrası Sunderland taraftarları, ve Sunderland takımı 20 dakika boyunca sahadan çıkarılmadı.
15 Nisan 2013 Pazartesi günü yayınlandı