Hira Dağı'ndan Mekke-i Mükerremenin Görüntüsü

Peygamber Efendimize ilk vahyin geldiği Nur Dağı'ndaki Hira Mağarası ' nı ziyaret eden hacı adayları duygu dolu anlar yaşıyor. Hacı adayları sabaha karşı yola çıkıp yaklaşık bir saatlik tırmanışın ardından sabah namazını Hazreti Peygamberin (s.a.v) ayak bastığı yerlerde eda ediyorlar.
Hazreti Muhammed Mekke Hira Mağarası Allah Peygamber 


'Oku' emrinin geldiği, peygamberlik nurunun indiği Nur Dağı'ndaki Hira Mağarası ' na ulaşmak için yaşlısı, genci, sarp kayalıklara tırmanıyor. İlerleyen yaşına rağmen yukarı tırmanmaktan vazgeçmeyen hacı adayları, Peygamber Efendimizin kokusunu hissettikleri kutlu mekanda gözyaşlarına boğuluyorlar. Birçok hacı adayı duygularına hakim olamazken özellikle Türk hacıların yoğun ilgi gösterdiği Hira Mağarası ' nda duygu dolu anlar yaşanıyor.

Kutsal topraklara gelmek nasip olanlar bol bol şükrederken, sarp yokuşa rağmen dua etmek ve manevi iklimden faydalanmak için geldiklerini belirttiler. Bazı ziyaretçiler yaklaşık 1 saat tırmanışın ardından Hira Mağarası ' na ulaşırken peygamberimize ilk vahyin geldiği mağarayı görmekten çok mutlu olduklarını belirttiler.

Mağaranın içine girebilmek için uzun süre sıranın kendilerine gelmesi için dışarıda sabırla bekleyen hacı adayları sıra beklerken Nur Dağı ' nın tepesinden Kabe-i Muazzama ' yı izliyor. Burada dua etmenin bile çok farklı olduğunu belirten hacı adayları manevi iklimden doya doya faydalanmaya çalışıyor.

Bir hacı adayı adayı, ' Peygamber efendimizin girdiği mağaraya girdik. Ziyaret ettik. Allah razı olsun. Bugüne kadar görmediğimiz çok şeyler gördük. Çok şükür Rabbimize ' derken bir diğer hacı adayı, ' Burada dua etmek bile farklı. Ankara'da iken dua ettiğin zaman insanın içinden ağlamak gelmiyor ama burada insan her dua ederken ağlamadan dua edemiyor ' ifadelerini kullandı.

Peygamber Efendimiz zamanında üstü açık olan ancakdaha sonra üstüne taşlar gelince mağara halini alan Hira Mağarası ' nda güneşin doğuşu iki cihan güneşi Hazreti Muhammed'in (s.a.v) hatıraları ile birleşince Müslümanların heyecanı daha da artıyor.

Kutlu mağarayı ziyaret edenler, sabah namazlarını da mağaranın içerisinde, önünde ve üstünde eda ederken, Mekke ve Harem-i Şerif manzarası manevi atmosferi daha da sıcaklaştırıyor. Kayaların üzerinde Kabe ' yi karşılarına alan hacı adayları büyük bir huşu ile namazlarını kılıyor. Yolda hacı adaylarına soğuk su, çay ve meşrubat satan küçük mekanlar dağa tırmanırken yorulanlara dinlenecek yer oluyor.

Nur Dağı ' nın yolu üzerinde tespih ve hediyelik eşya satanlar da geceyi bölgede geçiriyor. Bölgenin aşırı sıcak olması nedeniyle dağa tırmananlar daha çok havanın serin olduğu saat 03-04 saatlerini tercih ederken, Hira Marası ' na günün 24 saati ziyaretçi geliyor.

Bölgedeki dilenciler ve maymunlar yoğun ilgi görürken, hacı adayları dilencilere sadaka, maymunlara da çeşitli yiyecekler veriyor.

1 Ekim 2013 Salı günü yayınlandı