Gazze'de HZ. Muhammed’e Hakaret İçeren Filme Tepki

Hazreti Muhammed'e hakaret içeren ve tüm İslam aleminde infiale yol açan film, Gazze Şeridi'nde de on binlerce Filistinli tarafından protesto edildi.Libya'dan Mısır'a, Yemen'den Tunus'a kanlı ayaklanmalara yol açan filme tepkilerini dile getiren öfkeli kalabalık, ABD ve İsrail bayrakları yaktı.
Hazreti Muhammed İslam Libya İsrail Gazze 


Hamas'ın dün yaptığı çağrının ardından bugün Cuma namazı sonrasında Gazze'nin merkezinden güneydeki Refah'a doğru yürüyüşe geçen Filistinli vatandaşlar, ' Amerika'ya ölüm, İsrail'e ölüm ' sloganları attılar.

Hamas lideri Mahmud El Zahar, İHA'ya yaptığı açıklamada, ' Kimse Peygamber efendimizin 'aleyhissetül vesselam' şerefine leke süremez. Onun şerefine, insani yönetimine ve üstünlüğüne laf söylemeyeceklerini ifade etmek için buradayız. Dünyadaki en yaygın isim Muhammed'dir. Onun ismi, Onun şerefini göstermektedir ' dedi.

Sözkonusu filmin bir İsrail projesi olduğunu iddia eden El Zahar, Müslümanların, ' işgalle, zorla veya silahla ' değil, sevgi ve insaniyetle dünyanın büyük bir bölümüne hakim olduğunu söyledi.

14 Eylül 2012 Cuma günü yayınlandı