Fransa'da Cumhurbaşkanı Kim Olacak?

Sosyalist Parti lideri Francois Hollande “Cumhurbaşkanlığında başarısızlıklar lideri olan Sarkozy, bir umut adayı olamaz” dedi.Fransa ' da 6 Mayıs'ta yapılacak cumhurbaşkanlığı ikinci tur seçimlerine sayılı günler kala seçim maratonuna devam eden Fransa Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy ve Sosyalist Parti lideri Francois Hollande son mitinglerini düzenledi.
Toulouse Cumhurbaşkanı Fransa Nicolas Sarkozy 


Fransa'nın Toulon kentinde seçmenlerine hitap eden Cumhurbaşkanı Sarkozy, sosyalistlerin cumhurbaşkanlığına gelmesi durumunda ülkede ekonomisine durgunluk geleceğini ve kemer sıkma politikalarının baş göstereceğini belirtti.

Sosyalistlerin ülke ekonomisinin büyümesini destekleyecek söylemlerinin olmadığını söyleyen Sarkozy “ Onların büyümeyi destekleyecek cesarette söylemleri yok. Onların söylemleri büyümeyi destekleyen bir programın değil resesyonu destekleyen bir programdır. Bu konuda ki politikaları yatırımcıların güvenini zedeleyecek tarzda” dedi.

Rakibi Hollande dersini vermek için sayılı günler kaldığını belirten Sarkozy “ Sayılı günler kaldı. Zafer için sizlere söz veriyorum. Pazar günü o hak ettiğini bulacak. Yaşasın Fransa ve Cumhuriyet” dedi. Toulouse kentinde seçmenleriyle bir araya gelen Sosyalist Parti lideri Francois Hollande ise kamuoyu yoklamalarında Sarkozy ile arasındaki farkın giderek arttığını belirtti.

Seçmenlerine yaptığı konuşmasında Sarkozy ' e yüklenen Hollande, “ Ülkemizde büyük bir adalet var. Cumhurbaşkanlığında başarısızlıklar lideri olan Sarkozy, bir umut adayı olamaz” dedi.İkinci tur seçimlerinde büyük bir galibiyet sağlayacağını belirten Hollande “ Sizleri temsil etmekten büyük gurur duyuyorum” dedi.

Öte yandan; 6 Mayıs pazar günü yapılacak seçimin ikinci ve nihai turunda aşırı sağcı parti Milli Cephe'nin lideri Marine Le Pen, cumhurbaşkanlığı seçimlerinde boş oy kullanacağını açıklamıştı.
4 Mayıs 2012 Cuma günü yayınlandı