Eskişehir'de T.C. İbaresi Olmayan Bankaya Tepki

Eskişehir ' de yeni açılacak olan bankanın tabelasında T.C. ibaresinin yer almamasına bir vatandaş eylem yaparak tepki gösterdi.Uluönder Mahallesi İsmet İnönü 2 Caddesi'nde yeni açılacak olan bir bankanın tabelasında T.C. ibaresi olmaması tepkiye neden oldu. Üzerinde Türk bayrağı olan tişörtü giyen Mehmet Ömürlü, duruma tepki göstermek için banka önünde tek kişilik eylem yaptı. Önceden hazırladığı dövizlerle tepkisini dile getiren Ömürlü, T.C. ibaresinin silinmesine izin vermeyeceklerini dile getirdi.
Türkiye Cumhuriyeti İsmet İnönü 


Nüfus cüzdanında ve paralarda bulunan T.C. ibaresinin yakında kaldırılacağını iddia edilen Ömürlü, “ Türkiye Cumhuriyeti'ni siliyorsunuz. Bu vatan bu kadar kolay kazanılmadı. Çanakkale ruhunu bu şekilde mi yaşatıyorsunuz? Türkiye aydınlıktan, karanlığa gidiyor. Milletin uyanması gerek. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları bugünleri seçim geldiğinde bürokratlara hatırlatacaktır” diye konuştu.

Öte yandan açılacak olan bankanın yeni takılan camlarına kimliği belirsiz kişiler tarafından sprey boyayla 'T.C.' ibaresinin yazılması dikkat çekti.
14 Nisan 2013 Pazar günü yayınlandı