Dünya 2013'e Böyle Girdi

2013 ' ün ilk gecesi dünyanın farklı merkezlerinde büyük bir coşkuyla renkli havai fişek gösterilerine sahne olarak kutlandı.
Avrupa Almanlar Avustralya Berlin Bakü 


Yılbaşı gecesi Yeni Zelanda ' dan Kahire ' ye, Taipei ' den Londra ' ya kadar dünyanın farklı merkezlerinde aynı görüntülere sahne olarak kutlandı. 2013 ' e ilk giren ülke Yeni Zelanda ' nın en büyük şehri Auckland ' da ülkenin sembolü Sky Tower ' dan fırlatılan havai fişeklerle şov gösterisi yapılırken, Sidney ' de Avustralya ' nın sembollerinden olan (Sydney Harbour Bridge) Liman Köprüsü ' nde görkemli havai fişek şovları yapıldı.

Avrupa ' da ise yılbaşı kutlamaları için büyük şehirlerde toplanan halk, Avrupa merkezlerinde sabahlara kadar eğlendi. Almanlar Berlin ' in ünlü Brandenburg Kapısı önünde toplanırken İngilizler Londra ' daki London Eye önünde, İtalyanlar Milano ' da, Avusturyalılar Viyana ' da toplanarak eğlencelerle yeni yıla girdiler.

Erbil, Bakü, Beyrut, Bişkek ve Kahire ' de yeni yılı kutlayan kalabalıklar havai fişek gösterileriyle eğlendi. Kosovalılar ise 2013 ' ü kutlamak için günler önce şehri süslemeye başlarken senenin son gününde 2012 ' yi de protesto ettiler.

KKTC ' de ise Türkiye ' den gelen meşhur şarkıcılar sabahlara kadar konser verdiler.

1 Ocak 2013 Salı günü yayınlandı