Cumhurbaşkanı Ve Başbakan Çöp Topladı

Kosova genelinde bugün başlatılan temizlik eylemi, aralarında Kosovalı liderlerin de bulunduğu binlerce insanı bir araya getirdi.Gönüllülük bazında 100 ülkede düzenlenen “Let ' s do it! World” (Haydi Yapalım! Dünya) eylemine katılan Kosova ' da geniş çapta temizlik çalışmaları başlatıldı. Öğrencisinden yaşlısına kadar herkes temizlik işine sarılırken Kosova ' nın daha güzel hale gelmesi ve çevre kirliliğine son verilmesi için çöp toplayanlar arasında Kosova Cumhurbaşkanı Atifete Jahjaga, Başbakan Haşim Thaçi ve Priştine Belediye Başkanı ile ana muhalefet lideri İsa Mustafa da yer aldı.
Başbakan Kosova Belediye Başkanı Cumhurbaşkanı 


Ellerine eldiven takan Kosovalı liderler, bir araya gelerek yerlerden çöp topladı. Çevre temizliği eyleminde liderler, öğrenci ve vatandaşlara örnek olmaya çalıştı. Kosova ' nın başkenti Priştine ' nin en kalabalık semtindeki temizlik eylemine katılan liderler, daha sonra semtin ara sokaklarını gezerek, çevreyi temizleyen çocuklarla ilgilendi.

Çevreyi temizleme eyleminin tüm vatandaşların sürekli katılacağı bir geleneğe dönüşmesi gerektiğini belirten Kosova Cumhurbaşkanı Atifete Jahjaga, yaptığı açıklamada “Vatanımız olan Kosova ' yı hepimiz tertemiz görmeyi arzuluyoruz. Bu yüzden de temizlik eylemini desteklemek için buradayız” şeklinde konuştu. Cumhurbaşkanı Jahjaga, çevrenin temizlenmesi eyleminin süreklilik kazanacağı umudunu dile getirdi.

Kosova Başbakanı Haşim Thaçi de vatanseverliğin vatanı temiz tutmakta da belirgin olması gerektiğini belirterek, farklı siyasi etmenler ve kuşakların ayrımlara bakmaksızın katıldığı bu temizlik eyleminin son derece yararlı olduğunu belirtti. Başbakan Thaçi, “Daha temiz, daha güzel bir Kosova için herkes kendine düşeni yapmalı” dedi.

Priştine Belediye Başkanı İsa Mustafa da geniş katılımlı temizlik eyleminin Priştine ' ye tertemiz bir görünüm kazandıracağını kaydetti.

Çevre temizliği eylemine katılan Priştineli öğrenci Gëzim Sadriu, bu eyleme sadece temizlik yapmak için değil; insanlarda çöplerin yere değil, çöp kutularına atılması bilincinin yaygınlaşması için de katıldıklarını belirtti.Öğrenci Abetare Sejdiu da bu eylemden sonra çevrenin temiz tutulması için herkesin çok daha dikkatli olmasını umduğunu söyledi.“Let ' s do it! World”, Kosova ' da savaşın sona erdiği 1999 yılından sonra örgütlenen en büyük temizlik eylemini teşkil ediyor.
24 Mayıs 2012 Perşembe günü yayınlandı