Çin'deki Festivale Türk Kahvesi Damgası

Çin'in başkenti Pekin'de düzenlenen Uluslararası Kültür Festivali renkli görüntülere sahne oldu. Türk öğrencilerin düzenledikleri stant ve ikram ettikleri Türk kahvesi büyük beğeni kazandı.
Devlet Başkanı Çinli Pekin Uluslararası Vladimir Putin 


Çin Halk Üniversitesi'nin (Renmin Daxue) düzenlediği festivale 20'den fazla ülkeden bine yakın öğrenci katıldı. Festivale katılan ülkeler, geleneksel dans gösterisi ve kendi kültürlerine özgü en lezzetli yemeklerini sundu.

Afrikalıların kendilerine özgü dansları ve Rus öğrencilerin milli kıyafetleri ile yaptığı gösteriler de etkinliğe katılanlara keyifli anlar yaşattı. Rus standında yer alan Devlet Başkanı Vladimir Putin'in resimli maketi Çinli öğrencilerin büyük ilgisini çekti.

Türkiye standında yer alan fotoğraflar büyük ilgi toplarken, Türk kahvesinin yanı sıra ziyaretçilere ikram edilen kısır, kek ve muhallebi Çinli ve diğer yabancı öğrenciler tarafından beğenildi.

Stantların yer aldığı alanın ortasına serilen bez parçası üzerine yazılan yazılar ve çizilen resimlerde ziyaretçilerin büyük ilgisini çekti. Özellikle stantları ziyarete gelen Çinli çocuklar bez parçası üzerinde tüm resim çizme maharetlerini göstermeye çalışması renkli görüntülere sahne oldu.

Çin Halk Üniversitesi'nde Hukuk bölümü okuyan ve 3 yıldır Pekin'de yaşayan Türk öğrenci Bedii Gürcan, Türkiye'nin tanıtımına kattı yapabilmekten dolayı çok mutlu olduğunu söyledi. Düzenledikleri stantta Çinli ve diğer uluslararası ülke vatandaşlarına Türk kültürünü tanıttıklarını ifade eden Gürcan, kendi el yapımı kahve ve yiyecekler ile de Türk mutfağını ziyaretçilere sunduklarını kaydetti. Türk standına yoğun ilgi olduğunu vurgulayan Gürcan, ülkenin tanıtımı açısından bu organizasyona katılmanın önemli olduğunu belirtti.

3 Ekim 2012 Çarşamba günü yayınlandı