Avrupa Parlamentosu 23 Nisan Çocuklarıyla Renklendi

Avrupa Parlamentosu, ilk kez 23 Nisan şenliğine ev sahipliği yaptı. AP Milletvekili İsmail Ertuğ ve Türkiye'nin AB Daimi Temsilcisi Büyükelçi Selim Yenel'in hamiliğinde gerçekleştirilen 'Avrupa Çocuk Parlamentosu 23 Nisan Şenliği' renkli görüntülere sahne oldu.
Avrupa Almanya Avrupa Birliği Başmüzakereci 


Berlin 23 Nisan Derneği'nin 4 yıldır Berlin'de düzenlediği '23 Nisan Uluslararası Çocuk Şenliği' bu yıl Almanya'dan Belçika'ya taşındı. Çocuk Parlamentosu, Brüksel'deki Avrupa Parlamentosu'nda bir araya geldi. Berlin, Köln ve Brüksel'den toplam 92 çocuğun katıldığı programda çocuklara ''hoşgeldiniz'' diyen AP Milletvekili İsmail Ertuğ, ''Sizin gelecekte buralarda sorumluluk alacağınızı düşündüğümüz için sizinle yan yana geldik. Hangi ırk ya da dinden olursak olalım, hepimizin ortak paydası insan olmamız. Sizler toplumların geleceğisiniz. Sizlerle burada birlikte olmaktan dolayı çok mutluyum.'' dedi.

AB Daimi Temsilci Büyükelçi Selim Yenel ise öğrencilerin ısrarlı üyelik soruları karşısında ''Önemli olan Türkiye'nin sürecin sonunda üye olup olması değil. Önemli olan Türkiye'de sağlıklı demokrasinin yanı sıra demokratik değerlerin yükselmesi. AB'ye 50 yıl önce başvurduk ve hala üye olarak kabul edilmedik. Sabrımız tükenmek üzere.'' şeklinde konuştu.

AB Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, programa yoğun mesaisinden dolayı katılamazken, salonda okunan mesajında şu görüşlere yer verdi: ' Avrupa Birliği reform süreci herkesten çok gençlerin ve çocukların projesidir. Bugünün Avrupa'sının ve Türkiye'sinin çocukları, yarının büyükleri olarak Türkiye'nin AB üyeliğinin kazanımlarını, bu tarihi gelişmenin önemini de en iyi idrak edecek olanlardır. Bu düşüncelerle bayramınızı kutluyor, yavrularımıza huzur ve barış dolu bir dünya temenni ederken, AP Üyesi Sayın İsmail Ertuğ'a ve bu anlamlı buluşmaya vesile olan herkese şükranlarımı sunarım. '

TBMM Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu Başkanı Cevdet Erdöl de misafir konuşmacı olarak toplantıya iştirak etti.

Yarının yetişkinleri, parlamenter koltuklarında birbirleriyle şakalaşırken, renkli görüntüler yaşandı.

25 Nisan 2012 Çarşamba günü yayınlandı