Ahmet Davutoğlu Paris'te Suriye’nin Dostları Toplantısında

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Paris ' te “Suriye ' nin Dostları” toplantısına katıldı.Fransa ' nın girişimleri ile başlayan ve Dışişleri Bakanlığında düzenlenen toplantıda Türkiye'yi Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu temsil ediyor.
Kofi Annan Almanya Fransa Beşar Esad 


Fransa ' nın ev sahipliğini yaptığı toplantıya ayrıca ABD, İngiltere, İtalya, Almanya, BAE, Katar, Fas, Ürdün, Mısır, Kuveyt, Suudi Arabistan ve Tunus dışişleri bakanları katılım sağladı.
Toplantının ardından düzenlenen basın toplantısında Fransa Dışişleri bakanı Alain Juppe, Annan Planı'nın Suriye'deki şiddet olaylarının engellenmesi için son şans olduğunu ifade etti.Esad rejimine silah satan ülkelere baskı uygulanmasını gerektiğini belirten Juppe, Annan Planı'nın etkili bir şekilde uygulamaya girmesinin barış ve istikrar için önemli olduğunu söyledi.

Juppe ayrıca BM'nin Suriye'ye gönderdiği gözlemci sayısını arttırması gerektiğini söyledi.Toplantının ardından düzenlenen basın toplantısına katılmayan Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, verilen akşam yemeğinin ardından yurda dönmek üzere Paris ' ten ayrıldı.
20 Nisan 2012 Cuma günü yayınlandı