Afganistan Patlama: 21 Ölü 50 Yaralı

Afganistan'da meydana gelen intihar saldırısında 21 kişi hayatını kaybetti.Kandahar Havaalanına 16 kilometre uzaklıktaki NATO hava üssünün bulunduğu yakın bir bölgedeki pazar yerinde iki intihar komandosu tarafından yapılan saldırıda 21 kişi hayatını kaybetti 50 kişi yaralandı.
Afganistan Kandahar Saldırı 


Saldırının meydana geldiği bölgede NATO askerlerinin alışveriş yaptığı bildirilirken, patlama esnasında NATO üssüne sevkıyat yapan kamyonların bulunduğu belirtildi.Kandaharlı yetkililer saldırıda hayatını kaybedenlerin tamamının sicil olduğunu NATO bünyesinde görevli tek bir askerin bile zarar görmediğini ifade ederken NATO ' dan henüz konuya ilişkin açıklama gelmedi.

Yetkililer ayrıca ölenlerin çoğunun dükkan sahipleri ve yoldan geçenler olduğunu belirtirken yaralılar arasında durumu ağır olanların olduğu ve ölü sayısının artabileceği ifade edildi.
Albay Rahmetullah A. yaptığı açıklamada, “Saldırı bir motosikletli tarafından düzenlendi. 21 kişi hayatını kaybetti ve 50 kişi de yaralandı. Saldırı Boldag vilayeti ile Kandahar vilayeti arasındaki bir bölgede pazar yerinde meydana geldi. Hayatını kaybedenlerin ve yaralıların hepsi sivil ve fakir insanlardı” dedi.

Taliban militanları ülkenin güney kenti Kandahar ' da aktif olarak bulunuyor.
6 Haziran 2012 Çarşamba günü yayınlandı