ABD Başkanı Barack Obama, Suriyeyi Uyardı

ABD Başkanı Barack Obama, Suriye hükümetinin kimyasal silahlar kullanmasının “oyunun kurallarını değiştireceğini” söylerken, bu tarz silahların kullanıldığına yönelik kanıtların henüz ön bilgi niteliğinde olduğunu belirtti.
Barack Obama Beyaz Saray Ürdün Suriye Kral Abdullah 


Obama, Ürdün Kralı Abdullah ile Beyaz Saray ' da bir araya geldi. İki lider, görüşmenin ardından düzenlenen ortak basın toplantısında Suriye konusunda açıklamalarda bulundu.
Kadın ve çocukları gözetmeksizin, sivillerin havan topları kullanılarak öldürülmesinin yeterince dehşet verici olduğunu söyleyen Obama, kitlesel imha silahlarının kullanılmasının ise uluslararası kuralların ve yasaların oluşturduğu çizgiyi aşacağını ifade etti.

Obama, “Bu, oyunun kurallarını değiştiren bir şey olacaktır. Tedbirli bir biçimde hareket etmeli ve bu tip değerlendirmeleri dikkatli şekilde yapmalıyız. Ancak hepimiz, kimyasal silahlarların sivil toplumlar üzerinde sistematik bir şekilde kullanılmasına izin vermeyeceğimizi biliyoruz” dedi.

Obama kendisine yöneltilen bir soru üzerine de, Suriye ' de kimyasal silahların kullanılıp kullanılmadığına dair araştırmaların uzun sürebileceği bilgisini verdi. Obama ayrıca, “Suriye hükümetinin kendi halkı üzerine kimyasal silahlar kullanması, benim hesaplarımı ve ABD ' nin bu gibi durumlara yaklaşımını değiştirecek çizgiyi aşacaktır. Yani bu bir aç-kapa tuşu değil” şeklinde konuştu.

ABD ' nin, Ürdün ' e Suriye konusundaki desteğinden dolayı teşekkür eden Kral Abdullah ise, Suriye sorununa politik bir çözüm bulunması için her iki tarafın da çok sıkı çalıştığını söyleyerek, Obama ' nın liderliğinde ve yapılacak toplantılar eşliğinde, çözüme ulaşılabilecek bir mekanizma bulunabileceğinden emin olduğunu ifade etti.
Barack Obama Hakkında
Amerika Birleşik Devletleri'nin devlet başkanı Barack Obama; ilk olarak 4 Kasım 2008'de yapılan 2008 ABD başkanlık seçimleri'nde ABD'nin 44. devlet başkanı seçilmiş ve 20 Ocak 2009 tarihinde bu görevi George W. Bush'tan devralmıştır. 6 Kasım 2012 tarihinde yapılan 2012 ABD başkanlık seçimlerinde Mitt Romney karşısında seçimi kazanıp Amerika Birleşik Devletleri Başkanlığına ikinci kez seçilmiştir. ABD tarihindeki ilk siyahî devlet başkanıdır. Yaş...
devamı
27 Nisan 2013 Cumartesi günü yayınlandı