Muhteşem Yüzyıl Bölüm - Hürrem Sultan Firuze'yi Zehirletti

Muhteşem Yüzyıl Son Bölüm - Hürrem Sultan Firuzeyi Zehirletti izle...
Sultan Süleyman Son Dizisi Hatice Sultan Rüstem Paşa İbrahim Paşa 


Firuze'yi ortadan kaldırmak ise Rüstem Paşa'ya düştü. Firuze'nin yemeklerine karıştırılan ilaç güzel hatunu derin bir uıykuya yatırırken, Rüstem Paşa Firuze'nin odasına girdi ve Hürrem Sultan'ın emrini yerine getirmek üzere harekete geçti. Herkesin nefesini tutarak izlediği bu anlarda hiç beklenmeyen bir şey oldu... Rüstem Paşa, odanın kapısı açılıp da içeri birinin girdiğini duyunca olduğu yerde kaldı.

Bu can alıcı sahne dün gece yayınlanan Muhteşem Yüzyıl'ın son sahnesi oldu. Firuze'nin akibetini öğrenmek için bir hafta daha beklemek Muhteşem Yüzyıl'ın sadık izleyicilerine belli ki zor gelecek..

Muhteşem Yüzyıl 70. bölüm özeti...
Hürrem Sultan ve Firuze arasındaki düğüm çözülüyor. Firuze hatun gözdeler katına çıkıyor. İbrahim Paşa, İskender Çelebi ' nin adamlarını devlet kadrosundan uzaklaştırıyor. Firuze ' nin gözdeler katına taşınmasıyla Hatice Sultan iyiden iyiye Hürrem ' in üzerine gitmeye başlıyor.

Şehzade Mehmet ' le halvete yollanan Firuze, duruma karşı çıkar ve Hürrem Sultan ' la yüzleşir. Hayal kırıklığına uğrayan Hürrem, bunun bedelini en ağır şekilde ödetecektir. Hürrem ' in durumu öğrenmesiyle Firuze saklanmaz ve aleni şekilde gözdeler katına çıkarılır.

Diğer taraftan Şehzade Mustafa ve Mahidevran Manisa sarayına varır. Mustafa ayağının tozuyla Helena ' yı görmeye gider. Ama beklediği sevinci Helena ' da göremez. Helena, babası tarafından evlendirilmek üzeredir. Şehzade Mustafa ' dan uzak durur. Taşlıcalı Yahya, Mustafa ' nın üzüntüsüne ortak olsa da Mustafa ve Helena ayrı düşer.

Öte yandan İbrahim Paşa, Hatice sultanın gönlünü yeniden kazanmak için onunla bir buluşma ayarlar. Hatice Sultan ise yaşadıklarını unutamamaktadır. Sultan Süleyman ise, Firuze ' ye yaptıklarından ötürü Hürrem ' e sessiz bir tavır alır. Hürrem, ilk defa Süleyman ' ı kaybetme korkusu yaşar. Ve Rüstem Ağa ' dan Firuze ' den kurtulmak için yardım ister.

İbrahim Paşa, İskender Çelebi ' nin adamlarını devlet kadrolarından uzaklaştırırken, Mirahur Rüstem Ağa ' yı da Teke sancak beyliğine atar. Diğer yandan İstanbul kadısı Ebussuud Efendi, esnaf teftişinde aldığı sert tedbirler yüzünden Süleyman ve İbrahim ' in karşısına çıkmak zorunda kalır.

Hürrem Sultan, Firuze hatundan kurtulabilecek mi? İbrahim Paşa, Rüstem Ağa ' yı payitahttan uzaklaştırabilecek mi? Şehzade Mustafa, Helena ile yeniden bir araya gelebilecek mi? İbrahim Paşa, Hatice Sulta ' nın gönlünü yeniden kazanabilecek mi?

Son Dizisi Hakkında
Ertesi gün yedi yaşına basacak olan oğulları Ömer'i, Aylin'in anne ve babasına emanet eden genç çift, baş başa geçirecekleri romantik gecenin heyecanıyla eve gelir. Zamansız gelen bir misafir, bu romantik kaçamağı bölecektir… Selim'in en yakın arkadaşı Halil, gecenin geç saatlerinde Aylin ve Selim'in evinin kapısında belirir… Çocuk yaşta ailesini kaybeden Selim, en yakın arkadaşı Halil'le beraber büyümüştür. Selim ve Aylin'in ailesinin bir parças...
devamı
25 Ekim 2012 Perşembe günü yayınlandı