Regaip Kandili Çoşkuyla Kutlandı

Rahmet, mağfiret ve bereket iklimi olan üç ayların başlangıcı kabul edilen Regaip Kandili Eyüp Sultan Camisi ' nde coşkuyla kutlandı. Camii ve ibadethanelerin dolduğu bu günde, eller af ve mağfiret için kalktı.
Eyüp Sultan Regaip Kandili Müslümanlar Müslüman 


Üç ayların ilk kandili olan Regaip Kandili'nde Müslümanlar camilere koştu. Camilerde mevlidi şerif, Kur'an-ı Kerim ve ilahiler okundu. Geçmiş günahların af edilmesini isteyen Müminler ellerini semaya kaldırdı. Müslümanlar bol bol namaz kıldı. Kandil nedeniyle cami bahçelerinde hayır için lokma ve şeker dağıldı.

Kandili Eyüp Sultan ' da karşılayan bir kadın ' Öncelikle tüm Müslüman aleminin Regaip kandilini kutlarım. Bu önemli günde bu kadar güzel kalabalıkta yer almak gerçekten çok güzel. Eyüp Sultan insanlara ayrı bir manevi ortam sağlamış. Bu kadar insanla iç içe bu manevi duyguyu yaşamak gerçekten çok güzel. Herkesin bu güzel günü anlamlı ve içtenlikle geçirmesini diliyorum” dedi.

Kemal Uzun adlı bir vatandaş ise “Üç ayların başlangıcı olarak tüm vatana millete hayırlı olmasını dilerim. .u güzelliklerin Türkiye ' mizde sürekli 3 aylardan sonrada devam etmesini dilerim. Bütün Müslüman din kardeşlerimiz birbirlerine dua etsinler. Bütün Müslüman din kardeşlerimizin affına vesile olur bu geceler inşallah” diye konuştu.

25 Mayıs 2012 Cuma günü yayınlandı