Giresun Üniversitesi'nde Kutlu Doğum Konferansı Düzenlendi

Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri kapsamında Giresun il Müftülüğü Giresun Üniversitesi Güre Yerleşkesi Rektörlük Konferans salonunda ' Hz. Peygamber ve Kardeşlik Hukuku ' konulu konferans düzenledi.
Kutlu Doğum Haftası Dursun Ali Şahin Cengiz Cindemir Ali Şahin 


Giresun Üniversitesi'nin ev sahipliği yaptığı konferansa Giresun Valisi Dursun Ali Şahin,Giresun Belediye Başkan Vekili Orhan Kurt,Giresun Üniversitesi Rektörü Prof.Dr.Aygün Attar,İl Müftüsü Necati Akkuş,Sağlık il Müdürü Cengiz Cindemir ve öğrenciler katıldı.

Konferansın açılış konuşmasını yapan il Müftüsü Necati Akkuş, Asrı Saadet döneminin yeniden yaşayabilmek için Peygamberimizin örnek olan ahlaki değerlerini kendimize mal etmemiz ve kardeşlik hukuku konusunda hassasiyet göstermemiz gerektiğin söyledi.

İlahiyatçı olmadığını fakat dini şerefi ve onuruyla islamiyeti dünyada hak ettiği şekilde tanıtmak çabası içinde naçizane bir birey olduğunu belirten Giresun Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Aygün Attar ' Peygamberimiz yaşadığı hayatta çok meşakkatlerle karşılaştı ama biz müthiş bir dünyayı, islamiyetin güzelliklerini bırakarak arşıalaya bulunması gereken yere cennete göç etti.İnşallah bu yolculuk sonrasında onun yüzünün suyu hürmetine o yolda doğru bir şekilde ilerlemek ve bir gün bir yerde buluşmak dileyişle umut ediyorum ' dedi.

Vali Dursun Ali Şahin ise, ' O Hazreti Peygamber ki onun hayatında leke aramak güneşin ışınlarında güneşte leke aramanın ta kendisidir. 1989 yılından bu yana aralıksız sürdürülen kutlu doğum haftası her yıl yeni bir coşkuyla kutlanmakta. kardeşlik hukuku,kardeşlik hakkına riayet,sözde değil özde kardeşlik bu ifadeler uygulanabilse dünyada huzursuzluk olmaz. ' dedi.
Konuşmaların ardından Samsun 19 Mayıs Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof.Dr.Mehmet Okuyan Peygamber ve kardeşlik hukuku adlı sunum yaparak konferans verdi.

Prof. Dr. Okuyan, ' Kur'an-ı Üniversite gençliğine anlatma noktasında çok önemsiyorum. Fakültelerin hatta alt birimlerinin dahi Kur'an referanslı çalışmaya ihtiyacı olduğunu biliyorum. Kur'an-ı Kerim'in fizikle,kimyayla,botanikle,biyolojiyle,matematikle ilgili söyledikleri vardır ama bunları cami kürsüsünden anlatmanın bir alemi yok ki bunları üniversitelerde anlatmak lazım Hazreti Muhammed'i burada konuşmak lazım o yüzden kutlu doğum haftasını daha canlı daha aktif bir hale dönüştürmek durumundayız.Biz Peygamberi anmak değil anlamak mecburiyetindeyiz çünkü onun hayatı mesajdı onun mesajı hayattı diyen Prof. Dr. Okuyan,Peygamberimizin hayatını mesajımız,mesajını hayatımız edinmediğimiz sürece peygamberimizin kutlu doğum haftası ile ilgili etkinliklerde yapacağımız faaliyetler ona karşı sorumluluğumuz yerine getirmeye yetişmeyecektir ' dedi.
17 Nisan 2012 Salı günü yayınlandı