Bakan Eroğlu'ndan HZ. Muhammed’e Hakaret İçeren Filme Tepki

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Hz. Muhammed ' e hakaret içeren film ve sonrasında gelişen protesto eylemlerine değinerek, Müslümanların tahriklere kapılmaması gerektiğini söyledi.
Afyonkarahisar Mustafa Taşkesen Veysel Eroğlu Müslümanlar Müslüman 


Tokat ' a bir dizi temasta bulunmak üzere gelen Bakan Eroğlu, Tokat Valisi Mustafa Taşkesen ' i makamında ziyaret etti. Basın mensuplarının Afyonkarahisar ' daki patlama ilgili sorularına karşı Bakan Eroğlu, idari ve adli soruşturmanın devam ettiğini, bundan sonra yargının konuşacağı yönünde cevap verdi.

Bakan Eroğlu ayrıca, basın mensuplarının Hz. Muhammed'e hakaret içeren filme yönelik Müslüman ülkelerde yaşananlarla ilgili sorulara ise şöyle cevap verdi: “Çok büyük bir saygısızlık. Kabul edilemez, üzüntü verici bir durum. Biz Müslümanlar olarak bütün peygamberlere inanırız. İmanımızın temel akidelerinden birisi peygamberlere imandır. Bütün peygamberle başımızın tacıdır. Fakat maalesef böyle yanlışlar oluyor. Bunu özellikle ifade etmek istiyorum. Hz. İsa ' ya da Hz. Musa ' ya da bütün peygamberlere iman bizim temel prensibimizdir. Bu şekilde densiz insanların olması bizlere üzüntü veriyor. Ama tabii ki tahrik olmamak lazım. Bu dünya geçici netice de öbür dünyada cezasını bulacaklardır. Tahriklere kapılmayacağız, onların istedikleri de bu zaten” diye konuştu.

Bakan Eroğlu, daha sonra Tokat Belediye Başkanı Adnan Çiçek ile AK Parti İl Başkanı Eyüp Eroğlu ' nu makamlarında ziyaret ederek Cuma namazını Alipaşa Camii ' nde kıldı.
14 Eylül 2012 Cuma günü yayınlandı