Çocuklar için temel güvenlik kuralları

Türkiye ' de genelinde başlatılan uygulama kapsamında Zonguldak İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri, park ve bahçelerde “Çocuklar için temel güvenlik kuralları” yazılı broşürleri vatandaşlara dağıttılar.
Türkiye Narkotik İl Emniyet Müdürlüğü Emniyet Müdürlüğü 


Zonguldak İl Emniyet Müdürlüğüne bağlı, Çocuk, Narkotik, Asayiş, Tem, Güvenlik ve TDP şubelerine ve polis merkezine bağlı toplam İl genelinde 33 ekip ve 75 personel Çocukların korunmasına yönelik park ve bahçeler de ' Çocuklar İçin Temel Güvenlik Kuralları ' konulu el broşürlerinden dağıtımı gerçekleştirdi.

Vatandaşları ve çocukları broşürler haricinde sözlü olarakta uyaran emniyet mensupları, ' Çocuğunuza evinizin adresini ve cep telefon numaralarınızı öğretin ve sık aralıklarla tekrarlatarak unutmamasını sağlayın. Çocuğunuza kendisini tehlikede hissettiği an bağırmasını, ıssız parklar, yollar ve yerlerden uzak durması gerektiğini öğretin.

Çocuklarınızın her konuda size güvenmesini ve karşılaştıkları tüm durumlarda size karşı açık olmalarını ve gerçeği olduğu gibi anlatabilmelerini sağlayın. Çocuğunuzun arkadaşları ve aileleri hakkında bilgi sahibi olun. Çocuğunuza, sizin izniniz olmadan kişisel bilgileri kimseye vermemesi gerektiğini öğretin ' diye bilgilendirme yaptılar.

Çocuklara ise temel güvenlik kurallarını ezbere bilmeleri konusunda uyaran polisler, özellikle bir yere giderken ailelerine haber vermeleri, okul önlerinde satılan sağlıksız yiyeceklerden almamaları ve adreslerini ve ailesinin telefon numaralarını ezbere bilmeleri gerektiğini kaydedildi.
21 Eylül 2017 Perşembe günü yayınlandı