Toyota Yaris 1.33 VVT-i TR İnceleme

Toyota'nın sevilen şehir arabası Yaris mercek altında. Toyota sevilen şehir arabası Yaris ' in pazarını genişletmeyi hedefliyor. Çünkü istatistiklere göre ortalama bir Yaris kullanıcısı kadındır ve muhtemelen orta yaşın üzerindedir. Üçüncü nesil Yaris bunu değiştirmeyi hedefliyor, özellikle de pazarına gençleri katmayı. Yeni Yaris daha sert çizgilere kavuşan bu sayede modern bir araba görüntüsü alırken aynı zamanda gençlere yönelik özellikleri de barındırıyor. Opsiyonel ' Touch and Go ' multimedya sistemi sosyal medyanın ve sürekli bağlanabilirliğin dünyasına girmek için yaratılmış olması bu özelliklerden birisi.
Toyota Google Bluetooth 


Yeni Yaris ' in navigasyon sisteminde Google yerel arama ve Ipad ekran klavyesi benzeri mesaj yazmak için dokunmatik klavye çok kullanışlı. Tüm yapmanız gereken Touch and Go sisteminin sinyallerini yakalayabilecek uyumlu bir telefona sahip olmanız.

Bu paket ana model dışındaki tüm yeni Yarislerde yaklaşık 1500TL bir yükseltme ile dokunmatik ekran Toyota Dokunmatik Bluetooth sistemine geçebiliyor ( artı arka kamerası) ve ilk satışlardan kısa süre standart hale getirilerek her yönden sıradan olan arabaya bir miktar akıl katıyor.

Toyota yeni Yaris ' de kaliteyi de artırmayı hedeflemiş. Gövde panellerinin kalitesi ve uyumu örnek olarak gösterilebilir ancak maliyet hesabı yapmayı sevenler iç dizaynın büyük, uzun plastik dökümü, parlak ve gösterişli bitirişleri karşısında hayal kırıklığına uğruyorlar.

Yaris

Kullanımda, 1.33 çok canlı ve özellikle beklemede çok sessiz, fakat vites değiştirme çok ağır ve gaz tepki süresi biraz gecikmeli. En çok satan olacak ve motor opsiyonel CVT ile eşleşecek. Ve dizel? Güçlü fakat boğuk, 1.33 den yaklaşık 3.500TL daha pahalı.

Toyota Yaris TR 1.33 5-kapı manual kısaca
Fiyat: donanım farklılıklarına göre 29.000TL ile 40.000 TL arasında değişiyor.
En yüksek hız: 175 km/s, 0-100km/s: 11.7saniye
Boş ağırlık: 1045kg
Güç: 98bhp
Tork: 93lb ft 3600rpm;
Vites: 6-spd manuel

31 Ocak 2013 Perşembe günü yayınlandı