Porsche 911 Kahn Design

Porsche 911 ' e olan ilgiyi, Alman mühendisliğiyle İngiliz stilinin özünü birleştirerek artırmak, bir markayı somutlaştıran ve ona kimlik kazandıran birine göre sıradışı bir şey olmasa gerek.



911, aslında otomotiv dünyasının en dirençli, en uzun ömürlü ürünlerinden biri. Kendini geride bırakmaya çalışan birçok model karşısında yılmadan, dim dik ayakta durabildi. Ancak hayatta çok az şey değişime ayak uydurmadan varlığını sürdürebilir. Ve İngiliz tasarımcı Afzal Kahn, ahenkli bir klasik görünüşe mecaraperest bir ruh eklemeye söz verdi: “Bütün Porsche 911 ' ler böyle görünmeli”.

Önümüzdeki haftalarda resmi olarak açıklanacak olan bu özel proje öyle bir uğultu yaratıyor ki, sesten uzaklaşarak endüstriyi böyle konuşmalara iten sebepleri aramak en mantıklı tercih gibi görünüyor.

Başından beri, Kahn Porsche 911 ' i eşsiz yapan elementler yavaş yavaş açığa çıkıyor; ön ve arka tarafta ki geniş hat kavisleri, ön ve arka bölgeler, Kahn ' ın kullandığı özel egzost sistemi ve türünün başka örneğine rastlanmayan boyası ile bu araç daha çok konuşulacağa benziyor!

Aracın iç kısmı ise siparişlere göre hazırlanmış olacak. Kahn Design, müşterilerine ne istiyorlarsa onu sunuyor. Basit ve güzel bir örnek vermek gerekirse, Afzal Kahn ' ın sözlerine göre arabanın dışı pantolonunuzun rengine göre boyanabilir, iç kısımda ise koltuklar yeşil tişörtünüzün renginde tercih edilebilir. Alıcılar, isterlerse saatin bile rengini değiştirebilirler. Bunun gibi en ince ayrtıntıları bile kafanıza ve keyfinize göre ayarlayabildiğinize göre, daha fazla tercih özgürlüğünden bahsetmemize gerek yoktur herhalde…

“Sanatın eyaleti” imalatlarını ve teknolojilerini kullanarak yaratılan Kahn jantlarının, istisnasız her araca kusursuz derecede yakıştığını söyleyebiliriz. Basit, temiz hatlarla, kenarlarda ki yumuşak organik yüzeylerle ve amacına hizmet eden mekanik orta kısmı ile Monza jantları; zarafetin, şıklığın ve yeniliğin bir aynası niteliğinde.

A. Kahn tasarımları, sadece kusursuzu kabul edebilen kişiler için, tekdüzeliğe ve aynılığa alışmış olanlar için değil. Kendini siparişe göre lüks ve mükemmel araçlar yaratmaya adamış bir marka olarak, üretilen araçları monotonluktan çıkarıp kişisel isteklere göre yeniden yaratmayı kendine vizyon edinmiş.
31 Ocak 2013 Perşembe günü yayınlandı